ZİRAAT ODALARI SAPANCA'DA TOPLANDI

Ziraat Odası Sakarya İl Koordinasyon Toplantısı Sapanca Ziraat Odası'nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Özkum Park'ta düzenlenen programa, Sapanca Kaymakamı Bilgehan Bayar, Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer,  Sapanca İlçe Emniyet Müdürü Hakan İzmir, Sakarya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Ali Şener Bayraktar, Sapanca Ziraat Odası Başkanı Necati Başar, Sapanca Belediye Başkan Yardımcısı Mubin Yeni, Sapanca Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Semiha Kocabay Akdağ, Sapanca Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Tanta, Sapanca Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Kubilay, Sapanca Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Çelik, Tarım Kredi Kooperatifi Başkanı Musa Bostancı, Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Ali Osman Küçük, diğer ilçelerin oda başkanları, Sapanca Ziraat Bankası Müdürü Zafer Sezgin, mahalle muhtarları ve ziraat odası üyeleri katıldı.

Toplantı açılışında konuşan Sapanca Ziraat Odası Başkanı Necati Başar, oda olarak gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgiler verdi. "Odamız, yönetimi ve üyeleriyle aile gibidir" dedi.

Sakarya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanlığı olarak her ay bir ilçede toplantı düzenlediklerini ve sorunları yerinde dinlediklerini belirten Ali Şener Bayraktar, "Bu toplantılarda sorunları tespit ediyor, önerilerde bulunuyor ve görüşlerimizi paylaşıyoruz. Ülkemiz bir mücadele içerisinde, her zorlukta birbirimize daha iyi kenetlenmeliyiz. Birleştirici ve bütünleştirici olmalıyız. Bu toplantının düzenlenmesinde odamıza katkı sağlayan, odamızla her zaman işbirliği içinde olan Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer'e teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer, "Ziraat ve tarımın desteklenmesi için imkanlar dahilinde her türlü desteği vereceğiz. Üreticinin her zaman yanındayız. Ziraat odaları bizim için önemli bir STK. Her türlü sıkıntıyı istişare ile çözebileceğimize inanıyorum" dedi.

Tarımın turizm bölgelerindeki önemine değinen Sapanca Kaymakamı Bilgehan Bayar ise butik tarıma dikkat çekti. Bayar, "Turistik bölgeler, gezintinin yanında yeme içmede de doyurucu olmalıdır. Butik tarım; çok yoğun ama çok verimli ve yorucu olandır. Sizler zaten bu sektörün uzmanları olarak biliyorsunuzdur ve rahatlıkla başarabilirsiniz" şeklinde konuştu.