YOLU KESEN ZABITA ARACINA ÇARPMIŞTI, ŞİKAYETÇİ OLDU

Sapanca ilçesinde ağaç devrilmesi sonucu yolu kesen zabıta aracına çarpan alkollü sürücü, zabıta aracının yolun ortasında olduğu ve hiçbir işareti bulunmadı iddiası ile şikayetçi oldu.

25 Haziran Salı günü Kemer Mezarlığında bulunan bir ağaç, Sakarya – Kocaeli arasında ulaşımı sağlayan Kemalettin Sami Paşa Caddesi'ne devrilerek yolu trafiği kapattı.

Trafiğe kapanan yolun açılması için gerçekleştirilen çalışmalar sırasında zabıta ve polis araçları ise caddeyi her iki yönden kapatarak trafiği alternatif güzergahlara yönlendirdi.

Çalışmaların sürdüğü sırada bir araç caddeye girişi kapatmak için koyulan ve üst ikaz ışıkları açık olan zabıta aracına çarptı. Kaza sonrası olay yerinden ayrılan sürücü aracını terk ederek uzaklaştı.

Olayın ayrıntıları ise Sakarya Valiliği tarafından basın kuruluşlarına servis edilen basın bülteninde ortaya çıktı.

Raporda alkollü olduğu belirtilen sürücünün zabıta aracının yol ortasında durmasından dolayı şikayetçi olduğu ifade edildi. Raporda şunlar yer aldı:

"25.06.2019 günü saat 22:00 sıralarında meydana gelen Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokmak olayı ile ilgili şüpheli S.A. alınan ifadesinde; arkadaşlarıyla alkol aldıktan sonra sevk ve idaresindeki araç ile Kemalettin Sami Paşa Caddesi üzerinde Adapazarı yönünden Kırkpınar yönüne doğru yol alırken Kemer Mezarlığı önünde sonradan fark ettiği resmi zabıta aracına çarptığını. Zabıta aracının yolun ortasında olduğunu ve ışıklandırma ve duba olmadığını o yüzden görmediğini ve çarptığını. Araçta sadece maddi hasarın oluştuğunu kimsede yaralanma olmadığını. Kaza yapmasına yol açan zabıta aracının şoföründen ve yetkililerinden şikayetçi olduğunu beyan etmiş. Tahkikata başlanılmıştır."