YILMAZER, YEREL YÖNETİMLER TOPLANTISINDA

Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, AK Parti Yerel Yönetimler Marmara Bölge Toplantısı'na katıldı.

Kocaeli The Ness Otel'de gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Erol Kaya, İstanbul Milletvekili Hulisi Şentürk, AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Çanakkale İl Genel Meclis Başkanı Ömer Şahin, Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer'in de aralarında bulunduğu çok sayıda ilçe belediye başkanı katıldı.

Toplantıda konuşan Genel Başkan Yardımcısı Kaya, AK Partili belediyelerin mukayese edilemeyecek kadar başarılı olduğunu söyledi.

"AK Partili belediyeler kendisiyle yarışan belediyelerdir" diyen Kaya, şunları kaydetti:

"Peki niye bu kadar sıkı tutuyorsunuz bu işi? Yüzde 50+1'i 2019 Mart ayında yerelde almak zorundayız. Bu yüzdeyi almak için de oyumuzun 5-6 puan daha yukarı çıkması gerekmektedir. Ben inanıyorum ki, 884 belediyemiz, 11 bin 500 meclis üyemiz Türkiye'de Mart 2019'da yüzde 50+1'i alacaktır. AK Partili belediyeler, Türkiye'nin en az personel harcaması olan belediyelerdir. AK Partili belediyeler, en fazla yatırımı olan belediyelerdir. Bizim belediyelerimizin böyle bir başarı hikayesi var. Teşkilatlarımızın bu başarı hikayesine daha çok sahip çıkması gerekir."

Konuşmaların ardından toplantı Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ ve Yalova'dan gelen belediye başkanları, meclis üyeleri, bazı bakan yardımcılarının katılımıyla basına kapalı olarak devam etti.