YILMAZER: 'GENÇLERİMİZ İÇİN ÇOK FAYDALI OLACAK'

Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer; "İlçemize yapılmakta olan Turizm Lisesi Sapanca'mız ve gençlerimiz adına çok faydalı olacak" dedi.

Maliye Hazinesine ait Sapanca Yanık Mahallesi merkezinde bulunan 5 bin 174 metrekare arsa üzerine inşa edilen Sapanca Turizm Lisesi çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan lise bodrum ve 3 kat olmak üzere toplam 4 katlı ve 16 derslikli olacak.

Eğitim adına ellerinden gelen tüm desteği verdiklerini belirten Başkan Yılmazer, "Hem biz hem de milli eğitim müdürlüğü yetkililerinin yaptığı araştırmada; gerek metrekare gerekse konumu sebebiyle okulun Yanık Mahallemize yapılmasına karar verildi. Eğitim adına ilçemiz için elimizden gelen desteği veriyoruz. Sapanca Turizm Lisesi de bunun bir örneğidir. Yoğun çaba ve uğraşlar sonucunda Sapanca'mıza kazandırdığımız okulumuzun yapımı tamamlandığında, ilçemiz ana konusu olan turizm üzerine fakülteden sonra birde lise kazanmış olacak" dedi.

İlçede turizm üzerine eğitim veren yükseköğrenim kurumları hakkında da açıklamalarda bulunan Yılmazer, şunları kaydetti:

"Bu gün, bu okullarımızda binlerce öğrenci eğitim alıyor. Farklı bölümlerin açılması devam ediyor. Turizm ilçesi olan Sapanca'mızda gerek ilçemizin çocukları gerekse eğitim için gelen çocuklarımız liseden üniversiteye kadar tüm eğitimlerini ilçemizde alabilecekler. Bu okullarımızdan mezun olan gençlerimiz turizm açısından önemli otellerin var oluşu ve inşası devam eden alanında öncü otellerde de çalışma imkanı bulabilecekler. Yeni turizm lisemizin ilçemize kazandırılmasında başta milletvekillerimiz ve valimiz olmak üzere emeği geçen tüm yetkililerimize teşekkür ediyorum."