YILIN ANTRENÖRÜ ZAFER BAŞAR

Sakarya'da düzenlenen "Yılın Enleri" ödüllerinde Sapancalı Güreş Antrenörü Zafer Başar yılın antrenörü seçildi.

Gençlik ve Spor Sakarya İl Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Yılın Enleri" Ödül töreni Adapazarı Kültür Merkezi'nde (AKM) gerçekleşti.

08 Ekim-14 Ekim 2018 tarihleri arasında Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) işbirliğinde ülke genelinde kutlanan "Amatör Spor Haftası" Sakarya'da yürüyüş yapıldı. Yürüyüş Çark Caddesi başından başlayıp, Adapazarı Kültür Merkezi'nde sona erdi.

Yürüyüş sonrasında AKM'de yapılan tören ile 32 spor branşında yılın en başarılı sporcuları, antrenörleri ile Sakarya'nın amatör spora hizmet etmiş sembol isimlerine Altın Yıllar hizmet ödülü verildi.

Törende Yılın Antrenörü ödülüne ise yetiştirdiği Avrupa, Dünya ve Balkan Şampiyonu sporcularla tanınan Sapancalı bir isim Zafer Başar seçildi.

Başar, ödülü birlikte görev yaptığı tüm antrenörler adına aldığını belirterek teşekkür etti.

2009 yılında Manisa'nın Soma ilçesinde antrenörlük hayatına başlayan Başar, 2011 yılında ise Hendek Güreş İhtisas Kulübündeki görevine başladı. 2012-2016 yılları arasında Yıldızlar Milli Takım antrenörlüğü görevinde bulunan Başar, halen Hendek Güreş İhtisas Kulübünde ve Olimpiyat Hazırlık Merkezi'ndeki antrenörlük görevine devam etmektedir.