YETİMHANE İNŞAATI DESTEĞİNİZİ BEKLİYOR

İHH İnsani Yardım Vakfı Sapanca Temsilciliği, Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün adını taşıyan 24 kişilik kız yetimhanesinin yapımı için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

2018 yılı başında Somali'de temeli atılan 24 kişilik kız yetimhanesi inşaatının yapımına, toplanan bağışlar ve kermes gibi etkinliklerden elde edilen gelirlerle devam ediliyor.

Son olarak İHH Sapanca Temsilciliği Kadın Komisyonu tarafından, yetimhane inşaatına destek amacıyla, 2. Sapanca Belediyesi El Sanatları Festivali'nde stant açıldı.

Komisyon üyelerinin ve gönüllülerin getirdiği ev yapımı ürünlerin yer aldığı stantta, satılan ürünlerden elde edilen gelir yetimhane inşaatı için vakıf hesabına yatırıldı.

Yetimhanenin tamamlanması ile birlikte 24 dezavantajlı kız çocuğun daha hem barınma hem de eğitim olanağına kavuşacağını belirten İHH Sapanca Kadın Komisyonu Sorumlusu Nagihan Kadanalı, "Savaş bölgesi ve sömürge ülkelerde yetim ve öksüz çocuk sayısı çok fazla. Her gün yüzlercesi misyonerlerin, organ mafyasının veya suç çetelerinin ağına takılıyor. Tüm dünyada 400 milyon yetimden 200 milyonun korumasız olduğu birleşmiş milletler tarafından açıklandı. Bizler ise İHH olarak bu çocuklarımızın ancak 90 binine ulaşabiliyoruz. Buda bizim daha yolun başında olduğumuzu gösteriyor" dedi.

Yetimhane yapımına destek için stant açıklarını kaydeden Kadanalı, "Festival alanında açtığımız stantta yedi gün boyunca üyelerimiz ve gönüllülerimizle beraber Muhammed Fatih Safitürk yetimhanesine katkıda bulunmaya çalıştık. İHH ve diğer sivil toplum kuruluşlarına stant açma imkanı sağladığı için başta Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer olmak üzere 7 gün boyunca geç saatlere kadar canı gönülden çalışan komisyon üyelerimize ve gönüllülerimize teşekkür ediyorum.  Allah onlardan ve katkı sağlayan halkımızdan razı olsun. Bu çalışma ile yetimhane yapımına bir tuğla daha koymanın mutluluğunu yaşıyoruz. Vatandaşlarımızdan da bu desteklerinin devam etmesini bekliyoruz" diye konuştu.