YENİDEN REFAH'TA BAŞKAN ABDULGAFUR CEVHER

Yeniden Refah Partisi Sapanca 1. Olağan Kongresinde Abdulgafur Cevher İlçe Başkanı oldu.

Sapanca sosyal Gelişim Merkezi konferans salonunda gerçekleşen kongreye; Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Zafer Emanetoğlu, Sakarya İl Başkanı Hasan Çınar, CHP İlçe Başkanı Nuray Dikmen, CHP Belediye Başkan Adayı Cengiz Çiçek, İYİ Parti Sapanca İlçe Başkan Yardımcısı Fatih Şahinoğlu, Yeniden Refah Partisi'nin Erenler ve Akyazı İlçe Başkanları, Genel Merkez Kadın Kolları MKY Üyesi ve Güneydoğu İkinci Bölge Başkanı Havva İlter ile partililer katıldı.

Abdullah Samet Tiryaki tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program Divan Üyelerinin seçimleri ile devam etti. Kongrede Divan Başkanlığını Erhan Erdoğan yaparken Katip üyeler ise Abdurrahman Karadağ ve Celalettin Tantan oldu. Divan teşekkülünün ardından İstiklal Marşı okunması sonrası gündem maddelerine geçildi.

Kurucu Başkan Abdulgafur Cevher, kongre açılışında yaptığı konuşmada Milli Görüş'ün lideri Necmettin Erbakan başta olmak üzere davada hizmet etmiş ve ahirete intikal etmiş herkese Allah'tan rahmet dileyerek başladı.

Yeniden Refah Partisi'nin kurulduğu günden itibaren vatandaşlar tarafından kabul gördüğünü ve beğeni topladığını ifade eden Cevher, "2'nci 40 yıl startını vermiş olduğumuz 23 Kasım 2018 tarihinden bugüne, muhterem Genel Başkanımız Fatih Erbakan öncülüğünde kurmuş olduğumuz Yeniden Refah Partimiz, ülkemiz ve halkımız tarafından kabul gördü ve beğeni topladı. 3 ay gibi kısa bir sürede ilçe ve il teşkilatlarımızın çoğunda yapılanmalar tamamlandı" dedi.

Cevher konuşmasının sonunda ise Necip Fazıl Kısakürek'in şiirinden mısralara yer verdi. Cevher, " Surda bir gedik açtık. Mukaddes mi mukaddes. Ey deli rüzgar artık, ne yandan esersen es" diye konuştu.

Faaliyet raporlarının okunmasının ardından Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Zafer Emanetoğlu ve Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Hasan Çınar, yerel ve ülke gündemine dair değerlendirmeler yaparak kongrenin hayırlı olmasını dilediler.

Konuşmaların ardından gündem maddelerine devam edilerek seçime geçildi.

YÖNETİM

Kongreye tek liste ile giden Abdulgafur Cevher Yeniden Refah Partisi Sapanca İlçe Başkanı olurken yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu:

Serkan Çetin, Abdullah Mercan, Yunus Balkaya, Akif Erdoğan, Recep Genç, Enes Tantan, Abdurrahman Karadağ, İsa gül, Mehmet Akif Ertürk, Serkan Ayan, Şenol Demir