YAVRU KÖPEĞİN ÜZERİNDEN İŞ MAKİNESİ GEÇTİĞİ ŞÜPHESİ

Sapanca'da ormanlık alanda bacakları kesilmiş halde bulunan, İstanbul'da tedavi altına alınan yavru köpek kurtarılamadı.

BACAKLARI KESİLEN YAVRU KÖPEK KURTARILAMADI

Hastane yetkilileri sosyal medyada yaptıkları paylaşımda, "Gerçekten çok üzgünüz. Elimizden gelen her şeyi yaptığımızı belirtmek isteriz. Maalesef talihsiz yavrumuzun o minik vücudu operasyonu kaldıramadı. Kendisini kaybettik" dedi.

İŞ MAKİNESİ ŞÜPHESİ

Köpeği bulan Nuray Ersoy, jandarma ile birlikte bölgede yaptıkları inceleme sonrası köpeğin patilerini bölgede çalışma yapan iş makinesinin biçmiş olabileceğini söyledi.

'KUVVETLİ İHTİMAL İŞ MAKİNESİ BEBEĞİN PATİLERİNİ BİÇTİ'

Ersoy, köpeğin ölüm haberinin öncesinde yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Yavrumuz orman yolunda besleme noktalarımdan birinde kardeşleriyle yaşıyordu. Rutin beslemeye gittiğimde yol kenarında otların içinde bu şekilde yatarken buldum. 4 patisi kuyruğu kopmuş hareketsiz yatıyor, annesi de yaralarını yalıyordu. Şok halinde veterinere gittik. Aklımıza ilk gelen bunu bir insanın yaptığı yönünde oldu. Çünkü araç ezse sadece patileri mi kopardı? Başka yabani bir hayvan sadece patilerini mi koparırdı? 'Hayır dedik insan yaptı' Travma geçirdik. Suç duyurusu için jandarmaya gittik. Jandarma ile birlikte olay yerine gittiğimizde orada oturan bir çift ile karşılaştık, durumu anlattık ve onlarda bizimle bölgede iş makinesi çalıştığı bilgisini paylaştılar. Daha sonra yavruyu bulduğumuz noktayı jandarmayla inceledik, yol kenarındaki otlar muntazam bir şekilde kesilmiş ve bazı yerlerde de toprak yığınları gördük. Yani kuvvetli ihtimal köpeğin patilerini iş makinesi biçti. Bunu bir insanın yapmaması ihtimali içimizi birazda olsun rahatlattı. Ancak yavrumuzun kaderinin bu kadar acı olması hala kalbimizi çok acıtıyor. "

BELEDİYE BAŞKANI KINADI

Sapanca Belediye Başkanı Başkan Aydın Yılmazer ise sosyal medyadan yaptığı açıklamada sebebi her ne olursa olsun olayı kınadı.

Yılmazer, "İlçemiz sınırları içerisinde 4 ayağı kesilerek vatandaşlarımız tarafından veterinere götürülen köpeğe yapılan vahşetin hiçbir açıklaması ve tanımlaması olamaz. Her canlının özgür olarak yaşama hakkına saygı duyulması gerektiğini bu olayla tüm insanlığa tekrar hatırlatmak isterim. Bu vahşeti yapanların hukuki olarak ve Allah katında cezalandırılmaları gerektiğinin bilincinde olduğumuzu belirterek bu olayı kınıyorum" dedi.