UMRE'YE GİDEN KAFİLE DUALARLA UĞURLANDI

Sapanca ilçesinden umreye giden 90 kişilik kafile dualarla uğurlandı.

İlçeden Hilal Turizm aracılığıyla umreye gidecek olan 90 kişi için kapalı pazar yerinde uğurlama töreni düzenlendi.

Şirket yetkilisi Metin Şahin burada yaptığı konuşmada, Sapanca'dan 90, Sakarya'nın diğer ilçelerinden 210 olmak üzere toplam 300 kişinin katılacağı programlarında Medine, Mekke ve Cidde'nin ziyaret edileceğini söyledi. Umreye gidecek olan vatandaşlara hitaben, "Bizim bir sloganımız vardı" diye Şahin, "Gittim, gördüm döndüm değil.  Gittim, gördüm ve aşık oldum döndüm'  bu sloganı unutmayın" şeklinde konuştu.

Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer ise eşinin ve çocuklarının da umreye gittiğini belirtti. Yılmazer, "Allah hepimize kutsal topraklara gitmeyi nasip etsin. Kutsal topraklara bir seyahat ruhuyla değil, imanımızı daha da güçlendirmek için dinimize ve tüm insanlığa daha faydalı olarak yaşamak nasip etsin. Rabbim kutsal topraklara giden vatandaşlarımızın hayırlısıyla gidip hayırlısı ile gelmelerini,  burada olan ailelerine huzurlu ve sağlıklı bir şekilde kavuşmalarını nasip etsin'' diye konuştu.

Kafiledekiler, İlçe Müftüsü Faruk Çelik'in yaptığı dua ve Nazlı Tantan'ın okuduğu ilahinin ardından yakınlarıyla vedalaşarak Cengiz Topel Havaalanına hareket etti.