TELEFERİKTE SÖZLEŞME ZAMANI

Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer, Sapanca Teleferik Projesi'nin sözleşmesinin 10 Eylül Pazartesi günü imzalanacağını, projenin çevre halkına olumsuzluk yaşatmaması için tüm detayları düşündüklerini söyledi.

14 AYRI KURUMDAN İZİN

Sapanca Belediye Meclis Toplantısı'nda konuşan Başkan Yılmazer, proje için 14 ayrı kurumdan izin alındığını ve ihale sürecinin tamamlanmasıyla birlikte 10 Eylül Pazartesi günü sözleşme imzalanacağını açıkladı.

TÜM İŞLEMLER TAMAM

Hukuki olarak yapılması gereken tüm işlemeleri yerine getirdiklerini belirten Yılmazer, ''Teleferik projemiz ile ilgili hiçbir sorun bulunmuyor. 14 farklı kurumdan tek tek görüş ve izin alınmıştır. İzin alınmamış ilgili hiçbir kurum kalmadı. Resmi olarak şeffaf bir ihale düzenlenmiş ve hukuk çerçevesinde tüm şartlar yerine getirilmiştir. Sözleşmenin imzalanmasının ardından hemen yer teslimi yapılarak projeye start vereceğiz. Hiçbir vatandaşımıza mağduriyet yaşatmayacağız. Kırkpınar Kültür Merkezi'nde bölge halkı için sunum gerçekleştireceğiz. Şuan otopark alanının projesi çiziliyor. Yer altına her biri 3 bin metrekare olan 2 kat yani toplamda 6 bin metrekare otopark alanı yapacağız. Hemen bu alanın karşısında belediyenin yerinde 3. otopark yerini belirledik. Otobüs ve büyük araçlar yolun karşısında bulunan alanda park edecek bu alandan teleferik alanına ise inşa edeceğimiz üst geçitten ulaşacaklar. Bir otoparkımız daha var toplamda 4 otoparkımız olacak ve tamamının girişi yol tarafından olacak. Arka mahallere araç trafiğini taşımayacağız. Yani mahalle halkına rahatsızlık verecek her şeye en baştan engel oluyoruz'' dedi.

670 METREKARE

Projenin Kırkpınar'daki istasyonu hakkında bilgi kirliliği olduğunu da ifade eden Yılmazer, ''Teleferik istasyonun bulunduğu alan için bir bilgi kirliliği var. Bu alan tek parça olduğu için ihale sürecinde tamamı çıktı ancak sadece 670 metrekaresi kullanılacak. Yanında basketbol sahası çocuk parkları ve yeşil alan olacak. Diğer taraftaki, şuan mevcut olan park olduğu gibi kalacak. Tüm bunları detaylı bir şekilde bilgilendirme toplantısında video eşliğinde anlatacağız. Şu unutmamalıdır ki teleferik Sapanca'ya çok büyük bir katma değer sağlayacaktır'' diye konuştu.

ÖZEN, İZNİ SORDU

MHP'li Eyüp Özen'in bölgede oturan vatandaşların milli emlak müdürü ile görüştüklerini ilettiğini ve izin alınmadığını iddia ettiklerini, mümkünse izin evraklarını görmek istediğini söyledi.

Başkan Yılmazer, Özen'in isteği üzerine telefonundan Milli Emlak'ın bağlı olduğu Çevre Şehircilik Bakanlığı izin yazısını gösterdi. Yılmazer, ''Her şeyin bir zamanı var. Milyonluk bir proje yapıyorsunuz, ihale ediyorsunuz, sözleşme aşamasına geliyorsunuz. İzinsiz olması, böyle bir şey mümkün olabilir mi? Tekrar söylüyorum izinsiz hiçbir işimiz yok. Yapacağımız sunum için otopark projesini bekliyoruz. Tamamlandığında tamamını halkımızla paylaşacağız'' dedi.