TELEFERİK SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

Sapanca Belediyesi, Sapanca Teleferik Projesi'nin ihale sürecinin tamamlanmasının ardından Bursa Teleferik A.Ş. ile sözleşme imzaladı.

Başkanlık makamında yapılan imza töreni öncesi konuşan Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, teleferik projesinin sadece Sapanca ve Sakarya'ya değil tüm bölgeye dinamizm getireceğini söyledi.

Sapanca'nın turizm ilçesi olduğuna dikkat çeken Yılmazer, "Yerel yönetim olarak turizmin tüm ayaklarını ilçemizde hayata geçirmek zorundayız. Bu amaçla turizm yatırımlarının önünü açıyor, yapabileceklerimizi yapıyor, teşvik ediyoruz" dedi.

Sapanca'ya gelen yerli ve yabancı turistlerin ilçeden mutlu ayrılmaları gerektiğini ifade eden Yılmazer, konuşmasının devamında şunları kaydetti:

"Bir aile Sapanca'ya geldiğinde, buradan huzurlu, dinlenmiş ve mutlu bir şekilde ayrılması gerekir. Temel amacımız bunu sağlamak. Teleferik projemizde ilçemizin cazibesini arttırmak amacıyla hayata geçirdiğimiz bir proje. Tabi ki bu sadece teleferikten ibaret değil. Yukarıdaki 5 yıldır kirasını ödediğimiz 70 dönüm A tipi alanda sosyal tesislerde teleferikle birlikte hayata geçecek. Teleferik projesinin ilçemize ve halkımıza hayırlı olmasını temenni ederim.''

Sapanca'nın İstanbul başta olmak üzere bir çok büyük şehre yakın olduğuna dikkat çeken Bursa Teleferik A.Ş. yetkilisi İlker Cumbul ise, ''Sapanca çok güzel. Özellikle İstanbul ve Bursa'ya yakın olması büyük avantaj. Bu ilçeye gelmek ve görmek isteyen çok insan var. Teleferik projesi bu insanlar için bir çeşitliliktir. Firmamız ülkenin lider kuruluşlarından biri. Firma olarak İtalyan iş ortağımız var. Türkiye ve dünya genelinde 700'ün üzerinde tesisi yaparak hayata geçirdik" diye konuştu.

Törende konuşmaların ardından Sapanca Teleferik Projesi'ne ait sözleşme imzalandı.