TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRASLARI YERİNDE ÖĞRENDİLER

Sapanca Sosyal Gelişim Merkezi öğrencileri hem tarihi ve kültürel mirasları yerinde öğrendiler hem de çevre temizliği gerçekleştirdiler.

Yerinde Tarih Atölyesi öğrencileri, atölye çalışmalarının 2. haftasında Karasu Sahil Park Plajı ve Karasu 32 Evler Plajı olmak üzere 2 mavi bayraklı plajda çevre temizliğine dikkat çekmek için etkinlik düzenledi.

Öğrenciler etkinlik sırasında ayrıca Karadeniz'in tarihi ve coğrafi önemi hakkında bilgilendirildi. İkinci Dünya Savaşı Dönemi'nde güvenliğimizi tehdit eden Alman zırhlılarına karşı inşa edilen Çakmak Hattı koruganları yerinde incelendi. Ardından şehrimize adını veren Sakarya Nehri'nin denize döküldüğü coğrafyanın tarihi ve kültürel mirasını yerinde öğrendiler.

Öğrenciler daha sonra ise Kuva-yi Milliye kahramanlarından Milis Yüzbaşı İpsiz Recep'in anıtını ziyaret ettiler. Ziyaret sırasında öğrencilere Milis Yüzbaşı İpsiz Recep'in milli mücadeleye olan katkıları hakkında bilgiler verildi. Öğrenciler etkinliğin son aşamasında ise Osmanlı dönemine ait mezar taşlarını incelediler.