Hakkımızda | Haber ihbar | İletişim | Sapanca Gölü | E-Posta |
Sapanca.com.tr Rss
arabuton

Sapanca.com.tr Ana Sayfa

  • ANA SAYFA
  • GÜNCEL
  • YAŞAM
  • SPOR
  • SİYASET
  • VEFATLAR
  • DEPREMLER
  • HAVA DURUMU
  • TREN SAATLERİ
  • SEÇİM 2024
  • ARŞİV
GÜNCEL
Yazı Boyutu:
DİĞER HABERLER
  • AHMET YILDIZ YATILI ERKEK KUR'AN KURSUNDA EĞİTİM ÖĞRETİM BAŞLADI AHMET YILDIZ YATILI ERKEK KUR'AN KURSUNDA EĞİTİM ÖĞRETİM BAŞLADI
  • SUÇ ÖRGÜTÜNE YÖNELİK OPERASYON: 12 GÖZALTI SUÇ ÖRGÜTÜNE YÖNELİK OPERASYON: 12 GÖZALTI
  • SAPANCA'DA ÖZEL BİREYLER DOYASIYA EĞLENDİ SAPANCA'DA ÖZEL BİREYLER DOYASIYA EĞLENDİ
  • SAPANCA GENÇLİK MERKEZİ ÖZEL BİREYLER İÇİN ETKİNLİK DÜZENLEDİ SAPANCA GENÇLİK MERKEZİ ÖZEL BİREYLER İÇİN ETKİNLİK DÜZENLEDİ
  • ANESTEZİ UZMANI MAHSUM MAZLUM MENTEŞ HİZMET VERMEYE BAŞLADI ANESTEZİ UZMANI MAHSUM MAZLUM MENTEŞ HİZMET VERMEYE BAŞLADI

TARİH BOYUNCA TÜRK ÇORBALARI ŞENLİĞİ

Sapanca.com.tr bugün 6.649 kez ziyaret edildi.

SUBÜ Turizm Fakültesi lisans ve lisansüstü öğrencileri, hazırladıkları proje ile tarih boyunca Türk mutfağındaki çorbaları araştırdı ve 16 farklı çorba pişirerek Sapanca ilçe protokolü ve SUBÜ üst yönetiminin beğenisine sundu.

16 Kasım 2022 Çarsamba

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Turizm Fakültesi lisans ve lisansüstü öğrencileri Türk Mutfak Kültürü Araştırmaları dersi kapsamında hazırladıkları proje ile tarih boyunca Türk mutfağındaki çorbaları araştırdı. Lisansüstü öğrencilerin araştırmalarını uygulamaya geçiren lisans öğrencilerinin hazırladığı 16 farklı çorba, SUBÜ üst yönetimi ve akademisyenleri ile Sapanca ilçe protokolünün beğenisine sunuldu. Öğrencilerin hazırladıkları Orta Asya Türk Mutfağı, Selçuklu Mutfağı ve Cumhuriyet Dönemi Türk Mutfağına ait çorbalar beğeni topladı. Etkinlikte Sapanca Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat, Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, SUBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sinan Serdar Özkan, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Türkay ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şevki Ulema yer aldı.

KÜLTÜRÜN DEVAMLILIĞI AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ

Etkinliğe ilişkin değerlendirmelerde bulunan ders sorumlusu Doç. Dr. Serkan Şengül, planladıkları proje ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı doktora, yüksek lisans ve lisans öğrencilerinin ortak çalışmalarıyla Türk Mutfağının tarihsel derinliğini ve çeşitliliğini ortaya koymaya çalıştıklarını ve bu araştırmaların mutfak kültürünün devamlılığını sağlamak açısından oldukça önemli olduğunun altını çizdi.

SAPANCA GAZETESİ

  • Ana Sayfa
  • Yorum Ekle
  • Arkadaşına Gönder


    Yorum Yaz
     


    Lütfen bekleyiniz..

    * Yasal zorunluluk olarak sisteme giriş yapan herkesin IP bilgisi kaydedilmektedir. Türkiye dışından ve proxy üzerinden yapılan yorumlar dikkate alınmamaktadır. Yasal prosedür çerçevesinde bir yorumun kim tarafından yapıldığı tespit edilebilmektedir. Bu nedenle, yorumcularımızın sorumluluğunun kendilerinde olduğu bilinciyle yorum yapmalarını önemle rica ediyoruz.

     
     
    Arkadaşına Gönder
      


    Lütfen bekleyiniz..

    * Yasal zorunluluk olarak sitemize giriş yapan herkesin IP bilgisi kaydedilmektedir. Türkiye dışından ve proxy üzerinden yapılan bildirimler dikkate alınmamaktadır. Yasal prosedür çerçevesinde sitemizde yapılan işlemlerin kim tarafından yapıldığı tespit edilebilmektedir. Bu nedenle, ziyaretçilerimizin sorumluluğunun kendilerinde olduğu bilinciyle servislerimizden yararlanmalarını önemle rica ediyoruz.
     


    TARİH BOYUNCA TÜRK ÇORBALARI ŞENLİĞİ: SUBÜ Turizm Fakültesi lisans ve lisansüstü öğrencileri, hazırladıkları proje ile tarih boyunca Türk mutfağındaki çorbaları araştırdı ve 16 farklı çorba pişirerek Sapanca ilçe protokolü ve SUBÜ üst yönetiminin beğenisine sundu.

    Alt logo Nazarlık Anasayfa | Hakkımızda | Haber ihbar | İletişim | Yasal Uyarı
    Sapanca'dan Anında Haberiniz Olsun İstiyorsanız Doğru Adrestesiniz..
    Copyrights © 2025 Sapanca.com.tr Sapanca Gazetesi tüm hakları saklıdır.
    Sapanca City Guide
    2019 Sapanca Seçim Sonuçları
    D'Hondt Meclis Üye Dağılımı Hesaplama Aracı