TANER'DEN CUMHUR İTTİFAKINA DESTEK

MHP eski İlçe Başkanı Berat Taner yazılı bir açıklama yayınlayarak, "Beka İçin Milli Karar, Cumhur İçin İstikrar' sözüne sahip çıkacağız. Kaçanlardan olmayacağız, satanlardan olamayacağız" dedi.

6 yıl Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanlığı görevinde bulunmasının ardından istifa ederek MHP Sapanca Belediye Başkan Aday Adayı olan Berat Taner, Sapanca'da Cumhur İttifakı kapsamında AK Parti'den Özcan Özen'in aday gösterilmesinin ardından yayınladığı yazılı bir mesajla Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı.

"2013 yılında MHP Sapanca İlçe Başkanlığı ile başlayan süreçte davamız için yılmadan yıkılmadan mücadele ettik" diyen Taner, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Liderimiz Devlet Bahçeli'nin ileri görüşlülüğü sayesinde pek çok meseleye önceden hakim olduk. Ona göre konumlandık, hiç yanılmadık, hiç boynumuzu bükmedik. Milliyetçi Hareket Partisi Sapanca İlçe Başkanı olarak 5 yıllık görevim boyunca çalmadık kapı, koşmadık sıkıntı bırakmadık. Hiçbir karşılık beklemedik. Tek derdimiz vatan, tek derdimiz milletimizdi.

15 Temmuz 2016 da Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarihinde görülmemiş bir ihanete sahne oldu. Devletimizin uçakları, tankları bu necip milletin üzerine bombalar yağdırdı. Yüzlerce vatandaşımız şehit, binlerce vatandaşımız ise gazi oldu. FETÖ ihanet şebekesi devletimizin üzerine kabus gibi çöktü. Çok şükür milletimiz ihanete fırsat vermedi. Bu ihanetin hemen sonrasında liderimizin "Yenikapı Ruhu" dediği Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi arasında başlayan gönül birliğini, liderimiz Devlet Bahçeli önce Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle sonrasında ise 24 Haziran cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleriyle, liderimizin adını 'Cumhur İttifakı' verdiği birliktelikle devam ettirdi ve şükürler olsun ki başarıyla sonuçlandırdı. 31 Mart yerel seçimleri öncesi geldiğimiz noktada ise halkımızın dileği, dava arkadaşlarımızın desteği ile MHP Sapanca Belediye başkan aday adayı olarak Sapanca'mızı yönetmeye talip olduk. Amacımız koltuk davası değil memleket davasıydı. Gözümüzün nuru Sapanca'mızın kalkınması, hemşehrilerimizin daha huzurlu daha mutlu bir şehirde yaşaması için bir çok proje hazırladık, yola çıktık. Lakin kaderi yazan Allah'tır. Allah'a iman ettik. Liderimiz Devlet Bahçeli yine ileri görüşlü tavrıyla büyük bir meseleyi daha ortaya koydu. Beka mı, belediye mi? Beka mı, bela mı? Millet mi, zillet mi? 'Beka olmadan belediye mi olur' dedi lider ve nihayetinde 15 Temmuz sonrasında Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin teminatı olan 'Cumhur İttifakı' kapsamında Sapanca'da Adalet ve Kalkınma Partisi desteklenme kararı alındı. Ülkemiz ateş çemberi ile çepeçevre sarılmışken içeride HDP, FETÖ ve yandaşları dışarıda ise PKK, YPG, PYD bu millete kumpas üstüne kumpas kurmaya çalışırken ne yapacaktık?

İlle de ben mi diyecektik, ille de koltuk mu diyecektik. Elbette olması gereken kırılıp - küsmek değil, devletine, milletine, partisine, davasına sahip çıkmaktır. Çıkacağız. Dalından düşen yaprağın kaderini rüzgar tayin eder. Esen yele bırakacak bir kaderimiz olmadı olmayacakta. Üzerimize düşen liderimiz Devlet Bahçeli'nin talimatıyla Cumhur İttifakına sahip çıkmak ve Sapanca'mızda Cumhur İttifakının başarısı için mücadele etmektir. Liderimizin sözünü yere düşürmeyeceğiz çalışacağız. Bu süreçte 4 dava arkadaşımız Milliyetçi Hareket Partisi kontenjanından Adalet ve Kalkınma Partisi'nin belediye meclisi listesinden aday oldular. Kazanmaları için çalışacağız. Belediye meclisinde yer alacak arkadaşlarımızın seçim sonrasındaki görevleri çok önemlidir. Sapanca halkının hakkını, hukukunu savunmak yetim hakkına sahip çıkmak, boyunlarının borcudur. Ülkücüler, doğrunun yanında yanlışın ise karşısında dimdik 'Elif' gibi duranlardır. 'Ülkücü olmak zor, Ülkücü kalmak daha zor' demişti lider. Öyle ya, ne çok budandık, ne çok yara aldık. Budandıkça gürleştik, gürleştikçe devleştik. Liderimizin emrinden hiç ayrılmadık, Elhamdülillah hiç yanılmadık. Bu necip millete hiç yalan söylemedik. Ülkücü duruş neyi gerektiriyorsa öyle duracağız. Ezcümle liderimizin, 'Beka İçin Milli Karar, Cumhur İçin İstikrar' sözüne sahip çıkacağız. Kaçanlardan olmayacağız, satanlardan olamayacağız. Başaracağız, başaracağız…"