SÜS BİTKİCİLİĞİ FESTİVALİ HAZIRLIKLARI

Sakarya Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivali 26-29 Eylül 2018 tarihleri arasında Sapanca'da gerçekleşecek.

Sakarya İli Süs Bitkileri Yetiştiriciliği Birliği, Sapanca İlçesi Merkezi ve Kırkpınar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Arifiye İlçesi Tarımsal Süs Bitkileri Kalkınma Kooperatifi'nin girişimleri; Sakarya Valiliği, Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Sapanca Kaymakamlığı, Sapanca Belediyesi, Arifiye Kaymakamlığı ve Arifiye Belediyesi'nin destek ve iş birlikteliği ile Kırkpınar Havaalanında 40 bin metrekare alan üzerinde düzenlenecek olan festival için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor.

Fuar alanındaki alt drenaj kanalları çalışmalarının belediye ekipleri tarafından tamamlandığını belirten Sapanca Belediyesi Koordinatörü Kenan Hürel, düzenleme ve çim ekimi için zemin çalışmalarının yapıldığı söyledi.

Hürel, "Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Sakarya Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivali, Sapancamızın eşsiz doğasıyla iç içe İstanbul ve Anadolu'nun buluşma noktasında, üretim sahalarının ve ulaşım imkanlarının hemen yanı başında merkezi bir noktada konumlanıyor. Sapanca Belediyesi, olarak doğa harikası ilçemizde bu festivalin yapılmasından mutluluk duyuyoruz" dedi.