ŞÜKRİYE MAHALLESİNDE HALK TOPLANTISI

Sapanca Kaymakamlığı tarafından her ay farklı bir mahallede gerçekleştirilen halkla buluşma toplantının 8'incisi Şükriye Mahallesinde düzenlendi.

Mahalle halkının talep ve dilekleri ile sorunların dile getirildiği halkla buluşma toplantısına Sapanca Kaymakamı Ali Ada, Belediye Başkan vekili Osman Şükrü Memi, Jandarma Komutan vekili Kader Akar, daire müdürleri ile Şükriye mahallesi sakinleri ve muhtarlar katıldı.

Toplantıda vatandaşlar tarafından köyden mahalleye dönüşen bölgelerde imar planı uygulaması yapıldığı, öteden beri ailelerine ait taşınmazlarının kendilerine sorulmadan, bilgileri dışında yeşil alan ve tarım alanı olarak imar planlarına işlendiğini belirtti.

Bu alanlara ev yapamadıklarını belirten vatandaşlar, bu alanların yeşil veya tarım alanından çıkarılması konuları ile eğitim alanında taşımalı sistemde yaşadıkları sorunları anlattı.

Mağdur olan vatandaşların imar planlarına itiraz için Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığına ve Sapanca Belediye Başkanlığına dilekçe vermeleri gerektiğini belirten Sapanca Kaymakamı Ada, bu tür sorunlara yetkililerle müzakereler yapılarak çözüm bulunması gerektiğini söyledi.