SU KESİNTİLERİNİN SEBEBİ BAHÇE SULAMALARI

Sapanca'nın Hacımercan Mahallesi'nde bir süredir yaşanan su kesintilerinin sebebinin bahçe sulamalarından kaynaklı aşırı su tüketiminin olduğu öğrenildi.

Sapanca'nın üst mahallerinden Hacımercan'da bir süredir su kesintilerinin yaşanması günlük hayatı olumsuz etkiledi. Gazetemize gelen ihbarlar sonrası ulaştığımız Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi yetkilileri ise mahalleye yeni bir ek hattın çekildiği ve 18 Aralık Cumartesi günü içerisinde aktif olacağını açıkladı.

Normal şartlarda mahallenin günlük su tüketiminin ortalama 110 metreküp olmasına rağmen şuan mahalleye 363 metreküp su verildiğini ifade eden yetkililer, özellikle mahallenin alt bölümlerinde bahçe sulamalarından kaynaklı aşırı su tüketimi bunduğu, bu sebeple de suyun üst bölümlere ulaşamadığı belirtildi.

Bayramda sorun yaşanmaması amacıyla mahalleye ek bir su hattı çekildiğini belirten yetkililer bu hattın 18 Ağustos Cumartesi günü devreye gireceğini açıkladı.

Yetkiler ayrıca içmesuyunun bilinçli tüketimine dikkat çekerek vatandaşlardan bahçelerinde şebekeden aldıkları içmesuyunu kullanmamalarını istedi.