STEM İLE YAŞAM BECERİLERİ SAPANCA'DA

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan STEM ile Yaşam Becerileri projesi kapsamında Sapanca'da görevli öğretmenlere eğitim verildi.

Zeliha Çelik koordinatörlüğünde başlatılan ve tüm ilçelerde yaygınlaştırma faaliyetlerine devam edilen projenin Sapanca ayağı yapılan eğitimlerle başladı.

2 gün süren eğitimlerde STEM yaklaşımı anlatıldı. Atölye çalışmalarıyla örnek uygulamalar deneyimlendi. Kurs sonunda okul koordinatörü olarak belirlenen öğretmenler tarafından yeni içerik planları geliştirildi.

Projenin, gelişen ve değişen yaşam koşulları karşısında 21. Yüzyıl becerilerine sahip, lider bireyler yetiştirmek için başlatıldığına dikkat çeken Milli Eğitim Şube Müdürü Seyfettin Kaymakçı, "Bulunduğumuz devir tüm dünyada ileri teknoloji, inovasyon ve bilim uygulamaları rekabetine sahne olmaktadır. Bu rekabette ipi göğüsleyen ülkeler, eğitimde yaratıcı düşünen, ileri düzeyde problem çözme becerisine sahip, analitik düşünebilen, araştırmacı, yenilikçi çocuklar yetiştirmeye yatırım yapanlar olmuştur. Erken STEM yaklaşımını bu sebeple çok önemsiyoruz" dedi.

Eğitim sonrası okul koordinatörleri tarafından uygulamaların okullarındaki öğretmenlere de anlatılacağı ortak bir anlayış içerisinde aynı etkinliğin eş zamanlı olarak yapacağı belirtildi.