SOSYAL DÖNÜŞÜM KAMPI SAPANCA'DA GERÇEKLEŞTİ

Kırkpınar açık Hava Tiyatrosu Sanat Kulübü ile Genç Gelişim ve Girişim Derneği ve Akdeniz Gençlik Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği 2. Sosyal Dönüşüm Kampı, 23-24 Kasım tarihlerinde Sapanca'da gerçekleşti.

Kırkpınar Açıkhava Tiyatrosu Sanat Kulübü (KATSAK) birbirinden farklı, geniş eğitim yelpazesi ve atölye çalışmalarıyla faaliyetlerine devam ediyor.  2. Sosyal Dönüşüm Kampı kapsamında Türkiye'nin farklı illerinden bir araya gelen katılımcılar Kırkpınar Açık Hava Tiyatrosu'nda eğitim dolu 2 gün geçirdiler. Erasmus ve Yurtdışı Eğitim Fırsatları, Aiesec Yurtdışı Programları ve Proje Yazma üzerine yoğunlaşan eğitim programlarına KATSAK gerçekleştirdiği sanat atölyeleri ile destek verirken, program süresince başta engelli hakları ve kadın hakları olmak üzere birçok konu üzerine atölye çalışması da düzenlendi.

Usta Sanatçı Can Gürzap'ın başkanı olduğu KATSAK'tan yapılan açıklamada bu yıl açılan halk oyunları, gitar, senaryo yazarlığı, tiyatro, piyano, diksiyon, bateri kursları ve Karikatürlü Ev atölyesinin çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, özellikle gençlerin gelişimine yönelik, sanatsal eğitimler ve faaliyetler başta olmak üzere, tüm yaş gruplarından vatandaşların katılabileceği bir çok atölye çalışması ve eğitimlerle, KATSAK'ın Sakarya ve çevre illerin yeni eğitim yuvası haline getirilmesinin amaçlandığı ifade edildi.