SOKAK HAYVANLARI EMİN ELLERDE

Sapanca Belediyesi'nin 2 yıl önce hizmete soktuğu hayvan bakım evi ve rehabilitasyon merkezinde çalışmalar devam ediyor.

Eğitim alanındaki çalışmaları, tarihi ve doğal güzelliklerin korunarak gelecek kuşaklara aktarılması için yaptığı çalışmalarla beğeni alan Sapanca Belediyesi, Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer'in girişimleri ile 2 yıl önce Sapanca Belediyesi Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi'ni hayata geçirdi.

Açıldığı günden bugüne yaklaşık bin 500 hayvana ev sahipliği yapan merkezde 250 sokak hayvanına ise kısırlaştırma işlemi uygulandı. Barınağa getirilen sokak hayvanları iç ve dış parazit aşıları yapıldıktan sonra küpelenerek güvenli alanlarda yeniden serbest bırakıldı.

Barınakta gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgiler veren Sapanca Belediyesi Veterineri Samet Ateş, "Şuanda merkezimizde hayatını kendi başına sürdüremeyecek olan 50 hayvan bulunuyor ve bunların ihtiyacı belediyemiz tarafından karşılanıyor. Barınağımız; 2 dönüm arazi üzerine kurulu ve içinde 42 metrekare kapalı kullanım alanı mevcuttur. Barınağımızda bir veteriner, bir şoför, bir toplayıcı personel görev yapmaktadır. Haftanın 5 günü hizmete açık olan barınak ayrıca haftanın iki günü kısırlaştırma işlemi yapılmaktadır" dedi.