SOĞUCAK YAYLASI'NDA TATBİKAT

Sakarya İl Afet ve Acil Durum Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü Sapanca Soğucak Yaylası'nda arama kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi.

42 AFAD personelinin katılımıyla düzenlenen tatbikat İl Müdürü Hüseyin Kaşkaş ve Arama Kurtarma Birlik Müdürü Dr. Özge Aktaş Panta koordinesinde gerçekleşti.

Senaryo gereği tatbikatta; Sapanca Soğucak Yaylasına gezi için giden dört kişilik ailenin çocuğunun ve onu aramaya giden babasının kaybolması canlandırıldı.

Baba ve çocuktan uzun süre haber alamayan ailenin durumu jandarmaya bildirmesi üzerine olay bölgesine sevk edilen AFAD ekipleri, bölgede kriz merkezi kurarak geniş çaplı arama tarama çalışması başlattı.

Olay bölgesine sevk edilen köpekli arama ekibi ve 2 ayrı arama kurtarma ekibi 3 bölgede ayrı ekiplerle çalışma başlattı.

Köpekli arama ekinin arama tarama yaptığı bölgede kayıp vatandaşlarla ilgili herhangi bir bulguya rastlanmayınca arama kurtarma ekipleri belirlenen 2. Bölgede yoğunlaştı ve vatandaşlara ormanlık alanda yarı baygın halde ulaşarak ilk yardım uygulaması gerçekleştirildi.

Tatbikatın; olası kayıp olaylarına karşı koordine olma, hızlı ve etkin müdahale edebilme, kayıp olaylarına karşı bilgi, beceri ve kapasitesini geliştirme, köpekli arama ekibinin arama köpekleri ile keşif ve koku becerisini geliştirme ve ekiplerin arama kurtarma çalışmalarındaki eksiklik, aksaklıklarını görmek, olası afetlere karşı devamlı hazırlıklı olmak amacıyla düzenlendiği açıklandı.