SİZ YETER Kİ ÖĞRENMEK İSTEYİN

Sapanca İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Çiğdem Ayanoğlu, "Zaman ve mekan sıkıntısı olmadan, isteyen her vatandaşa istediği zaman istediği yerde okuma yazma kursu açabiliriz" dedi.

Sapanca Sosyal Destek Merkezi (SODAM) tarafından düzenlenen "Eğitim ve Kadın" konulu programda konuşan Ayanoğlu, "Kalkınmış bir toplumun, üretken ve kaliteli bir yaşamın ön koşulu olan eğitim, günümüz dünyasındaki hızlı değişim ve gelişim sürecine uyum sağlama konusunda anahtar kavramdır. Bu nedenle günümüzde bir toplumun bireylerine vereceği eğitim, toplumun tüm kesimlerini içine almalıdır. Yalnız kadınların veya yalnız erkeklerin eğitilmesi potansiyel insan gücünün yarısının üretime katılmaması demektir" diye konuştu.

Okuma yazma seferberliği kapsamında Sapanca'da 90 kadına kurs açıldığını belirten Ayanoğlu, "İlçe milli eğitim müdürlüğü olarak, çeşitli sebeplerle eğitimini yarıda bırakmış veya hiç eğitim alamamış, okuryazar olmayan 90 kadınımıza, cumhurbaşkanımızın eşleri Emine Erdoğan hanımefendi öncülüğünde cumhurbaşkanımızın talimatları ile başlatılan okuryazarlık seferberliği kapsamında okuma yazma kursları açtık. Bugün vesilesiyle de okuma yazma bilmeyen eş, dost, yakınlarınızı, arkadaşlarınızı müdürlüğümüze davet ediyorum" dedi.

Zaman ve yer sıkıntısı olmadan her yerde kurs açabileceklerini kaydeden Ayanoğlu, "Yeter ki vatandaşlarımız okuma yazma öğrenmek istesin. Evlerinden çeşitli sebeplerle ayrılamayan vatandaşlarımıza dahi öğretmen gönderiyoruz. Yani bu kapsamda zaman, mekan ve buna benzer sıkıntılar olmadan isteyen her vatandaşa istediği zaman istediği yerde okuma yazma kursu açabiliriz" şeklinde konuştu.