SENARYO GEREĞİ 2 OTOMOBİL ÇARPIŞIP UÇURUMA YUVARLANDI

Sapanca ilçesinde AFAD Ekipleri olası büyük çaplı Trafik Kazalarına karşı Müdahale ve Kurtarma Tatbikatı gerçekleştirdi. Senaryo gereği 2 otomobil çarpışıp uçuruma yuvarlandı: 4 yaralı.

AFAD ekipleri hizmet içi eğitim programları kapsamında olası büyük çaplı trafik kazalarına karşı müdahale ve kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi.Tatbikata, Arama Kurtarma Birlik Müdürü Dr. Özge Aktaş Panta, 55 AFAD personeli ve 2 Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekibi katıldı.

Sapanca yanık deresinde gerçekleşen tatbikatta; senaryo gereği İl Afet ve Acil Durum Yönetimi merkezi tarafından, Afet Acil Durum Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü muhabere merkezine iki otomobilin çarpışarak kaza yaptığı ve her iki aracın da Yanık Deresine uçtuğu bilgisi verilmesi üzerine AFAD ekipleri olay yerine sevk edildi. Sevk edilen öncü ekipler 4 vatandaşın araçlarda sıkıştığı ve yaralı olduğunu gözlemleyerek destek ekip istenmesi ile müdahale çalışmaları başlattı.

AFAD Ekipleri uçurumdan çeşitli istasyon ve kurtarma makara sistemleri kurarak araçlarında sıkışan yaralılara müdahale ederek sıkıştıkları yerden çıkarttı. Kurtarma Liberatörleri, ip ve makara sistemleri kullanılarak uçurumun yukarısında bulunan güvenli bölgeye ulaştırılarak sağlık ekiplerine teslim etti.

Gerçekleşen tatbikatta Ekipler; Olası trafik kazalarına karşı koordine olma, hızlı ve etkin müdahale edebilme, kaza olaylarına karşı bilgi, beceri ve kapasitesini geliştirmek, arama kurtarma çalışmalarındaki eksiklik, aksaklıklarını görmek ve olası afet ve acil durumlara karşı devamlı hazırlıklı olmak amacıyla yapılan tatbikat başarılı bir şekilde sona erdi.