SEL GÖTÜRDÜ, ONLAR GERİ GETİRDİ

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Sapanca Meslek Yüksekokulu öğrencileri Kaynarca Anaokulu Anasınıfını yeniledi.

Sapanca Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler Programı Öğrencileri, sosyal sorumluluk projesi kapsamında, 30 Eylül 2018 Pazar günü yaşanan doğal afet sonucu selden hasar gören Kaynarca Anaokulu binası içinde bulunan anasınıfını yeni baştan yaptı.

Anaokulu Müdürü Mehmet Emre Demirer ve Sınıf Öğretmeni Çağla Çeri ile bir araya gelen Sapanca MYO öğrencileri, Ahbap Sakarya ile birlikte anasınıfının yeniden açılması için çalışma başlattı.

Proje öğrencileri anasınıfının eksiklerini belirleyerek onarımı ve sınıfının yenilenmesi için kamu kurumları ve sanayicilerle iletişime geçti. Öğrenciler iki aylık çalışmaları sonunda sınıfın badanası, dolapları, perdeleri, oturma masaları, kitaplık ve yer döşemesini yeniden yaptı.

Tüm eksikleri giderilen sınıf için düzenlenen açılış töreninde ilk olarak "Bir Çocuk Bir Umut" adı ile sınıfın sel felaketi sonrası durumundan başlayarak onarım aşamalarının yer aldığı sinevizyon gösteri gerçekleşti.

Daha sonra ise güne özel yaptırdıkları kostümleri giyen proje öğrencileri anaokulu öğrencilerine yüz boyaması yaparak müzik eşliğinde oyunlar oynadı, hediyeler verdi.

Sapanca Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Servet Sezgin ve Öğr. Gör. Zuhal Erol projeye katkı veren sponsorlara teşekkür belgesi takdim ederek açılışa katılan protokole ve velilere teşekkür etti.