SAPANCA'YA MEDYA VE İLETİŞİM BÖLÜMÜ AÇILIYOR

Sakarya Üniversitesi Sapanca Meslek Yüksekokulu'nda Medya ve İletişim Bölümü açılacak.

Medya ve İletişim Bölümünün önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında 50 öğrenci alacağını belirten Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Servet Sezgin, "Haber yazım ve teknikleri, televizyon haberciliği, muhabirlik, internet medyası ve editörlüğü, dış habercilik, medya etiği ve kültür sanat dersleri ile medyada yaşanan değişime, sosyal medyadaki gelişmelere, teknoloji kullanımını etkinleştirmeye yönelik uygulamalı ve sistematik yeni nesil habercilik eğitimleri alanında deneyimli eğitimciler tarafından verilecek" dedi.

Sapanca'da yapısal ve sosyolojik değişimin çok hızlı olduğunu da ifade eden Sezgin, "Medya ve İletişim Programı'nda okuyan öğrencilerimiz okulda aldıkları eğitimin yanında Sapanca medyası ile birlikte çalışarak uygulama yapma imkanı da bulacak. Bu sayede Sapanca'nın tanıtımı ve reklamı daha da iyi yapılacak" diye konuştu.

Sapanca Meslek Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Mehmet Özen ise Medya ve İletişim Programı'nda okuyan öğrencilerin gazetecilik, halkla ilişkiler ve reklamcılık, radyo televizyon ve sinema alanında uzmanlaşacakları iyi yetişmiş bireyler olarak medya dünyasında önemli yerlere geleceklerini söyledi.

Hedeflerinin Sapanca Meslek Yüksekokulu yerleşkesinde stüdyolar, televizyon ve radyo haber merkezi kurmak olduğunu belirten Özen, "Öğrencilerimizin eğitimleri sırasında ve mezun olduktan sonra Sapanca medyasına ve Sapanca'nın tanıtımına büyük katkısı sağlayacağına inanıyorum. Bunun için her zaman olduğu gibi Sapanca Belediyesi, Sapanca medyası ve halkın desteğini bekliyoruz" dedi.