SAPANCA SGM YENİ DÖNEME İLKLERLE BAŞLIYOR

Büyükşehir Belediyesi Sapanca Sosyal Gelişim Merkezi yeni eğitim dönemine hazırlanıyor. Yaz kurslarında bin 400 öğrenciye çeşitli branşlarda eğitim verilen Sapanca SGM'de, yeni dönem kayıtları 24 Eylül'de başlıyor.

"ÜÇ YENİ PROJEYLE YENİ DÖNEME BAŞLIYORUZ"

Yeni dönemde açılacak Temek Kodlama Kursu ile ilçede bir ilki gerçekleştireceklerini belirten Sapanca SGM İdari Sorumlusu Macit Özçelik, "Kodlama, Sahne Sanatları Atölyesi ve Benim Bahçem Atölyesi olmak üzere öğrencilerimiz için üç yeni atölye açıyoruz. Bilhassa teknolojik ilerlemelere öncülük edebilmek, öğrencilerimizin kullandıkları bilgisayar, akıllı telefon, tablet gibi elektronik cihazları faydalı bir araca dönüştürebilmeleri için Temel Kodlama Eğitimi vereceğiz. Geleceğin yazılımcılarını yetiştirmek adına kodlama kursunu açarak, Sapanca'da bir ilki gerçekleştiriyoruz." dedi.

ÇOCUK TİYATROSU KURULACAK

Yeni açılacak Sahne Sanatları Atölyesi ile Sapanca Çocuk Tiyatrosu'nun temellerini atacaklarını ifade eden Özçelik, "Tiyatral faaliyetler sayesinde çocuklar yaşamı öğrenmeye ve keşfetmeye başlarlar. Kendini ifade etmeyi, dayanışmayı ve takım çalışmasını öğrenirler. Öğrencilerimizin kişisel gelişimlerine katkı sağlayacağına inandığımız için Sahne Sanatları Atölyesi açmaya karar verdik. Bu sayede yine Sapanca'da belki de bir ilki gerçekleştirerek 'Çocuk Tiyatrosu'nun temellerini atmış olacağız" diye konuştu.

"ÖĞRENCİLERİMİZ KENDİ MEYVE VE SEBZELERİNİ YETİŞTİREBİLECEK"

Sapanca SGM toplamda 19 farklı branşta yeni eğitim-öğretim yılına başlayacağını söyleyen Özçelik, yeni açacakları Benim Bahçem Atölyesi ilgili de bilgiler verdi.

Özçelik açıklamasında şunları kaydetti:

"Öğrencilerimizi SGM bahçesinde kuracağımız serada toprakla buluşturup sulama, çapalama, toprak temizliği, toprağın havalandırılması gibi meyve ve sebze yetiştiriciliği ile ilgili uygulamalı eğitim vereceğiz. Çeşitli bitkileri tanımakla birlikte kendi emekleriyle yetiştirdikleri ve gelişimlerini gözlemledikleri meyve ve sebzeleri zamanı geldiğinde hasat edecekler. Benim Bahçem Atölyesi sayesinde çocuklar toprakla iç içe olacak, doğa olaylarını zihinlerinde daha net bir şekilde anlamlandıracaktır. Yeni eğitim-öğretim yılında Sapanca SGM'de açılacak branşlarımız şu şekilde. Kuran-ı Kerim ve Değerler Eğitimi, Kodlama, Akıl Oyunları, İngilizce, Keman, Gitar, Bağlama, Satranç, Drama, Resim, Ritim, Dikkat Atölyesi, Mutfak Atölyesi, Sahne Sanatları Atölyesi, Benim Bahçem Atölyesi, Tasarım–Seramik Atölyesi, Çizgi Film ve Animasyon Atölyesi, Geleneksel Sanatlar Atölyesi (Ebru – Tezhip – Minyatür), Becerikli Eller Atölyesi (Maket Yapımı – Oyuncak Yapımı)"