SAPANCA POLİSİNDEN GÖLDE SIKI DENETİM

Son dönemde gölde yasak olmasına rağmen artan yakıt motorlu araç kullanımına Sapanca İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri dur dedi.

Müdürlük bünyesinde oluşturulan ekip devriye görevine başladı. Ekipler ilk günlerinde yakıt motorlu bir tekneyi tespit ederek hakkında yasal işlem yaptı.

Göl üzerinde ve göl kenarında meydana gelebilecek adli olaylara hızlı bir şekilde bir şekilde müdahale edebilmek amacı ile kurulan ekip, aynı zamanda gölge kullanımı yasak araçları da denetleyecek.

TEKNEYE EL KONULDU

Gölde görev yapacak olan ekip ilk görev gününde yakıt motorlu bir kayığı tespit ederek işlem uyguladı.

30 Temmuz Salı günü devriye görevini ifa eden göl ekipleri motoru çalışır bir şekilde Göl Park istikametine giden benzinli fiber tekneyi durdurdu. Tekneye e koyan ekipler teknede bulunan O.K ile M.Ö. isimi şahıslar hakkında yasal işlem başlattı.

OLUMSUZLUKLARI ÖNLEME

Konuya hakkında Sapanca İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; kurulan ekiple içmesuyu havzası olan Sapanca Gölü'nde kullanımı yasak olan araçların denetiminin yanı sıra, göl kenarında ve göl içerisinde yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçilmesinin amaçlandığı belirtildi.