SAPANCA MYO'NUN İLK DERSİ SAHADA

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Sapanca MYO Peyzaj ve Süs Bitkileri Programı, Kırkpınar'da düzenlenen Sakarya Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivaline öğrencileriyle katıldı.

Sapanca MYO Peyzaj ve Süs Bitkileri bölümü öğrenci ve akademisyenleri, festival boyunca sektör temsilcileri ile bir araya gelerek üniversite – sanayi işbirliği örneği sergiledi.

Peyzaj ve Süs Bitkileri Program Başkanı Öğr. Gör. Nurettin Kartal tarafından sektör temsilcilerine Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Meslek Yüksekokullarında uygulanan 3+1 sistemi hakkında bilgiler verildi.

Kartal, "Öğrencilerimiz ile sektör temsilcilerini karşı karşıya getiren bu organizasyon öğrenciler açısından çok faydalı geçti, birebir görüşmelerle öğrencilerimiz sektör hakkında bilgilenmiş oldular" dedi.

Sektörün önemli firmalarından SÜS-BİR Başkanı Ahmet Dündar, Sapanca'daki temsilcilerinden Mustafa Bilgin ve Mehmet Yaşar ile görüşen Kartal, bölüm öğrencilerine iş garantisi konusunda söz aldıklarını aktardı.

FESTİVALDE UYGULAMALI DERS

Sapanca MYO'nun standında bölümün öğretim elemanları ve öğrenciler sektör dışından gelen ziyaretçileri bilgilendirerek yaptıkları çalışmaları sergilediler. Sapanca'daki ilköğretim okullarından gelen minik öğrencilerle ilgilenen bölüm akademisyenleri ve öğrenciler, onlara yeşili sevmeleri ve korumaları noktasında öğütlerde bulundu.