SAPANCA KURTKÖY TAZE CEVİZ FESTİVALİ BAŞLADI

Sapanca'da bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Sapanca Kurtköy Taze Ceviz Festivali başladı.

Doğal güzellikleri ve tarımsal üretimiyle ünlü Sapanca'da bu yıl üçüncüsü düzenlenen Sapanca Kurtköy Taze Ceviz Festivali, Kurtköy Mesire Alanı'nda başladı.

Festivalin açılışına Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan'ın da aralarında bulunduğu Sakarya ve Sapanca'dan protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış programında festivali destekleyen kurum ve kuruluşlara plaket verildi.

Sapanca ve çevresinde yetişen meşhur cevizin tanıtıldığı festivalde, ceviz, ceviz ürünleri ve el sanatları ürünlerinin sergilendiği 75 stant bulunuyor.

Festival Etkinlikleri

İki gün sürecek festivalde sağlık ve tarım söyleşileri, yarışmalar, gösteriler, konserler, yöresel ürünler, oyun alanları, kamp alanları, at biniciliği alanları da yer alıyor.

Festivalde bu akşam 21:00, 'Ben Yoruldum Hayat' şarkısıyla gönüllere taht kuran sanatçı Mümin Sarıkaya ve Sapancalı müzisyen Çakır Ziver Özkan sevenleriyle buluşacak.

17 Ağustos'ta Mısır ekmeği, karalahana yarışmaları olacak. Aynı akşam 17 Ağustos Depremi anma etkinliği gerçekleşecek.

18 Ağustos'ta Karadenizli sanatçı Ayhan Alptekin, 'Karadeniz Tavernası 3' isimli yeni albümünün parçalarını seslendirecek.

Festivalde en güzel ceviz ve en güzel ceviz bahçesi yarışmaları da düzenlenecek.  Sapanca Kurtköy 3. Ceviz Festivali, 18 Ağustos'a kadar sürecek.