SAPANCA KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİNDEN BURSA GEZİSİ

Sapanca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Bursa gezisi düzenledi.

Osmanlı döneminde başkentlik yapmış, birçok tarihi ve doğal güzelliklere sahip olan Bursa'ya düzenlenen program gezi ve inceleme kulübü tarafından gerçekleştirildi.

Gezide ilk olarak Osmanlı Devleti'ne isim veren Osman Bey'in ve devletin bir anlamda gerçek kurucusu olan Orhan Bey'in türbeleri ziyaret edildi. Ardından yirmi kubbesi, iki büyük minaresi ve içerisinde ünlü hattatlar tarafından yazılmış yüz doksan iki yazı bulunan Bursa Ulu Cami, Yeşil Türbe, Emir Sultan ve Tophaneye ziyaretler gerçekleştirildi.

Günün son aktivitesi ise Osmanlı sivil mimarisinin göz alıcı köy yerleşimini günümüze taşıyan, Uludağ'ın kuzeyindeki dik etekler ile vadilerin arasında sıkışıp kalan yöre köylerine bu konumlarından dolayı "kızık" adı verilen Cumalıkızık ziyareti oldu.

Geziye ilişkin okul yönetiminden yapılan açıklamada ise, "Sapanca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından gerçekleştirilen Bursa gezisi öğrencilerimiz için tarihi ve coğrafyayı iç içe yaşadıkları güzel bir deneyim olmuştur" ifadelerine yer verildi.