SAPANCA HİLLS'İN İCRA İHALESİ GERÇEKLEŞTİ

18 milyon 379 bin 107 lira bedelle Sapanca İcra Müdürlüğü tarafından satışa çıkarılan Sapanca Hills Residence'a, en yüksek teklif 9 milyon 500 bin lira ile Ulusal Yatırım isimli şirketten geldi.

Bugün 2 şirketin katılımı ile gerçekleşen ihale öncesi Sapanca Adliye sarayı önünde mağdurlar tarafından protesto gerçekleştirildi. Sapanca İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile Sakarya emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri aldığı ihale sırasında adliye önünde toplanan grup tarafından, "kayyum atansın", "15 milyon nerede", "Çelebi paralarımızı iade et" ve Çelebi 2 bin 650 kişiyi mağdur etti adalet istiyoruz'' yazılı dövizler açıldı.

İPTAL EDİLSİN

Grup adına basın açıklamasını okuyan Gönül Boran Özüpak, "Sözleşmelerimizde belirtilen sağlayıcı malik sıfatıyla muhatabımız Çelebi Gayrimenkul A.Ş'nin yarattığı mağdurlarının sayısı 3 bin kişidir. Bizler gelecek planlarımızı şekillendirerek kazançlarımızdan arttırdığımız birikimlerimizle kimimiz bir gelir kaynağı olsun diye, kimimiz yatırım amaçlı, kimimiz tatil planları yaparak,  kimimiz torunlarımıza ve çocuklarımıza bırakabileceğimiz bir yatırımımız olsun diyerek çıktığımız bu yolda birikimlerimiz bu şirket tarafından elimizden alınmıştır. Bugün burada icra dairesinde satışa çıkan natamam inşaatın mağdurları olarak 3 bin kişilik sayımızla haklarımızın akıbetini bilmek istiyoruz. Bugün burada toplandık çünkü bir cevap bekleyerek bu satışın iptalini istiyoruz. Biz mağdurlar olarak hakkımızı yedirmeyeceğiz ve takipçisi olacağız. Siz basın mensupları aracılığı ile devlet büyüklerimize ve adaletine her zaman güvendiğimiz yargımıza lütfen mağduriyetimize son vermesi için yardımcı olsun diyerek seslenmek istiyoruz" dedi.

36 KİŞİYLE YOLA ÇIKTIK

Avukat Özay Turan ise "İlk etapta mağdur olan 36 kişiyle bu yola çıktık. Bu yaklaşık 3 bin kişinin haykırışıdır. Burada masumane bir eylen yapılıyor. Sayın adalet mensuplarımız bütün gerekli her şeyi yerine getirmiştir. Bundan sonra adaletin tecelli etmesi açısından aynı şekilde devam etmelerini önemle rica ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

2017 YILINDA TESLİM EDİLECEKTİ

Mağdurdan Tamer Yüksel ise, ''2013 yılında aldığımız devre mülk için peşin para ödedik. Teslim edecekleri tarih 2017 yılıydı 2018'e geldik. Daha temeli dahi atılmamış durumda. Mağduruz ve biz hakkımızı istiyoruz" şeklinde konuştu.

İhale sonrası adliye çıkışında mağdurlar ile ihaleye giren şirket temsilcileri arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Kalabalık ihale sonrası olaysız bir şekilde dağıldı.