SAPANCA, EURO 2024 PROGRAMINDA

Türkiye'nin EURO 2024'ü kazanması durumunda Kocaeli'de maçlarını oynayacak 8 milli takımdan 2'si Sapanca'da konaklayacak. Bu takımlar antrenmanlarını ise yine Sapanca'da gerçekleştirecek.

SAPANCA GAZETESİ ÖZEL

Türkiye ve Almanya olmak üzere iki ülkenin resmi olarak adaylığını açıkladığı EURO 2024'te kazanan ülke 27 Eylül Perşembe günü açıklanacak. Türkiye'nin 9 şehirle aday olduğu EURO 2024'ün kazanılması halinde stadyumlar, İstanbul, Ankara, Antalya, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, Kocaeli, Konya ve Trabzon olacak.

SAPANCA VE KIRKPINAR

Sapanca Gazetesi'nin yetkililerden edindiği bilgiye göre; 5 yıldızlı otel sayısı ile orantılı olarak Sapanca'da 2 milli takımın konaklaması planlanıyor. Konaklamalarını Sapanca'da yapacak olan bu takımlar doğal çim olması ve güvenlik sebebiyle çalışmalarını ise Sapanca Atatürk Stadı ve Kırkpınar Tepebaşı Stadında gerçekleştirecek.

TAKIM SAYISI ARTABİLİR

Kocaeli'nde 2 tur halinde oynanacak maçlar sırasında Sapanca'da 2 ülkenin milli takımını yaklaşık 20-30 gün misafir edecek. Sapanca'daki inşaatı devam eden diğer 5 yıldızlı otellerin tamamlanması durumunda misafir edilecek takım sayısı da artabilecek.

ŞAMPİYONA PROGRAMINA GİRDİ

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan gelen temsilciler Sapanca Atatürk Stadı ve Kırkpınar Statlarında inceleme gerçekleştirdiler. İnceleme ardından 2 statta onaydan geçerek şampiyona programına girdi.

SAPANCA İÇİN BÜYÜK KAZANIM

İlçede konaklayacak milli takımlar için gelecek turistlerin yanında Sapanca, Avrupa standartlarında 2 stada sahip olacak. Türkiye'nin 2024 Avrupa Şampiyonası'nı kazanması durumunda TFF ve organizasyon komitesi tarafından Sapanca'daki 2 stadın, Avrupa standartlarına getirilmesi için çalışmalara başlanacak.