SAPANCA EMEP'TEN FİLİSTİN AÇIKLAMASI

Emek Partisi (EMEP) Sapanca İlçe Örgütü, AK Parti iktidarının Filistin'deki katliama seyirci kaldığını öne sürerek, İsrail ve ABD ile yapılan bütün ikili anlaşmaların geçersiz sayılması için çağrıda bulundu.

EMEP Sapanca İlçe Temsilcisi Hayrettin Ceyhan'ın yaptığı basın açıklamasında, "14 Mayıs 1948 İsrail devletinin kuruluş tarihi. Filistin halkının 'felaket günü' olarak adlandırdığı o tarihin üzerinden tam 70 yıl geçti. Filistinliler için bu acı günün sembolü anahtar oldu. Bir gün yurtlarına evlerine dönmek umuduyla hep saklamaktalar anahtarlarını" dedi.

SİLAHLAR ÖLÜM KUSUYOR

Filistin topraklarının yüzde 78'inin işgal gedildiğini, yüzde 60'ının ya göç etmek zorunda bırakıldığını ya da topraklarından uzakta mülteci kamplarında yaşadığını, 1.5 milyon Filistinlinin de Gazze'de kuşatma koşullarında hayatta kalmaya çalıştığını ifade eden Ceyhan, "Yerinden yurdundan edilmelerinin 70'inci yılında bir kez daha ölüm kusuyor İsrail silahları" diye konuştu.

DAYANIŞMA ÇAĞRISI

ABD'nin İsrail'e biçtiği 'Ortadoğu jandarmalığı' rolü karşılığında Filistinlilerin kıyımına hep sessiz kalırken, İsrail'e hep arka çıktığına dikkat çeken Ceyhan, şunları kaydetti: "Şimdi de Filistinliler tarafından 'Felaket Günü' olarak kabul edilen 14 Mayıs'ta Kudüs'e taşıdığı büyükelçilik binası ile bir kez daha Filistinlilerin katledilmesine yol açtı. Açılışa karşı çıkan binlerce Filistinliye karşı İsrail askerlerinin açtığı ateşle onlarca kişi katledilirken, bini aşkın Filistinli yaralandı. AKP Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ise 'Kudüs Filistin'in başkentidir. Bu İslam dünyası olarak biz böyle biliyoruz' demesine karşın bugüne kadar İsrail ile yaptığı başta silah anlaşmaları olmak üzere hiçbir anlaşmadan geri durmamıştır. Türkiye hamasi nutuklar atarken Filistinlilerin, maddi olarak hep İsrail'in yanında olmuştur. Buna karşın, Filistin halkının yanında olanlar, Filistin'de emperyalizme karşı savaş veren, 6. Filoyu denize döken devrimci gençlik ve halk önderleridir. Türkiye halkları AKP iktidarının ikiyüzlülüğünün farkındadır. Partimiz Emek Partisi bulunduğu her alanda bunu ifşa edecek ve onurlu Filistin halkı ile dayanışmayı büyütecektir. Partimiz Filistin halkının haklı mücadelesinin yanındadır. Bu barbarca saldırının son bulması için başka işçi sınıfı olmak üzere tüm halkımızı Filistin halkı ile dayanışmaya çağırıyoruz."