SAPANCA EL SANATLARI FESTİVALİ GERÇEKLEŞTİ

Sapanca Belediyesi tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Sapanca El Sanatları Festivali 25-28 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşti.

Kırkpınar meydanında düzenlenen festival, 25 Temmuz Perşembe günü, Sapanca Kaymakamı Bilgehan Bayar, Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, Sapanca Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Paslı ve protokol üyelerinin açılış kurdelasını kesmesi ile başladı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı'nın marşları ile renk kattığı açılışın ardından Kaymakam Bayar, Başkan Özen, protokol üyeleri ile festivale katılan stantları ziyaret etti, tasarladıkları eserler hakkında sohbet etti ve festival hakkındaki görüşlerini dinledi.

4 gün süren festivalde el sanatları, tanıtım ve gıda ürünlerinin yer aldığı yaklaşık 200 stant yer aldı. Ortalama günlük 10 bin kişinin ziyaret ettiği festivalde akşamları ise ulusal ve yerel sanatçıların sahne aldığı konserler gerçekleşti.

Ziver Özkan, Kürşat Gürel, Sonuç Mühürdaroğlu, Ayşegül Özer İnanç'ın sahne aldığı festivalde kapanışı ise Sana Doğru isimli şarkısıyla büyük bir çıkış yapan Bora Duran yaptı. Yaklaşık 2.5 saat sahnede kalan sanatçı şarkılarını konseri izlemeye gelen binlerce kişiyle beraber söyledi.

Sapanca El Sanatları Festivali'nin Sapanca'nın tanıtımına büyük katkı sağladığını belirten Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, "Üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz El Sanatları Festivali, Marmara'nın incisi olan Sapanca'mıza marka şehir olma yolunda önemli katkılar sağlamaktadır. İlçemizde yapılan ve yapılmaya devam edecek olan sosyal ve kültürel etkinlikler sanatçıyı, halkı ve yerel yönetimleri bir araya getirmektedir. Bu sayede kültürel çeşitliliğin korunmasına ve kültürler arası diyaloğun geliştirilmesine katkı sağlamakta. İlçemizin ülke genelinde tanınmasına vesile olmaktadır. Dört gün boyunca festival alanımızı ziyaret eden tüm misafirlerimize ve festivale katılım sağlayan tüm stant sahiplerine teşekkür ediyorum" dedi.