SAPANCA'DA YOLLAR GENİŞLİYOR

Sapanca Belediyesi Yanık ve Kurtköy Mahalleri arasında kalan bölümde yol genişletme ve düzenleme çalışmaları gerçekleştiriyor.

Sapanca Belediyesi Yanık Mahallesi köprü mevkisi ve Kurtköy köprü mevkileri arasında düzenleme çalışmaları gerçekleştiriyor.

DAHA MODERN VE İŞLEVSEL

Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada gerçekleştirilecek yol genişletmeleri ile söz konusu bölgede trafik sorunun çözüme kavuşturulacağını, daha işlevsel ve modern bir görünüm kazandırılacağını söyledi.

8 metreden 20 metreye çıkıyor

Çalışmanın sadece bir yol genişletme çalışması olmadığının altını çizen Özen, "Çalışma gerçekleştirdiğimiz alan Yanık ve Kurtköy köprüleri arasında kalan 3 bin 300 metrelik bölümü kapsıyor. Ekiplerimiz hafta sonu, hafta içi gözetmeksizin çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Özellikle sokağa çıkma yasağının bulunduğu günler trafiğinde sakin olmasını fırsat bilip çalışmalarımızı daha da hızlandırıyoruz. Bu bölümde şuan 8 metre olan yol genişliği çalışmalar tamamlandığında 2 gidiş 2 geliş olmak üzere 4 şeride ve 20 metreye çıkmış olacak. Çalışmalarımız sadece yol genişliğini kapsamıyor aynı zamanda burada yeninden bir düzenlemede yapacağız. Araç yolunun haricinde yol kenarından 3 metrelik bir de yaya yolumuz ve aydınlatma direkleri olacak. Yani bu alanı yeniden düzenlemiş olacağız" dedi.

VATANDAŞLARDAN PROJEYE DESTEK

Bölgedeki yer sahiplerinin hiçbir karşılık istemeden belediyeye yardımcı olduğuna dikkat çeken Özen, "Çalışma yaptığımız güzergahta bulunan yer sahipleri yerlerini hiçbir karşılık beklemeden terk etti. 'Yeni haliyle güzel olacak. Bölgemize hayırlı olsun' dediler. Ben kendilerine Sapanca halkı adına tek tek tekrar teşekkür etmek istiyorum" diye konuştu.