SAPANCA'DA ''ÜRETEN KADINLAR BULUŞMASI''

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Sapanca Meslek Yüksek Okulu'nun düzenlediği etkinlikle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü coşku ile kutlandı.

Sapanca Sosyal Gelişim Merkezi'nde Medya ve İletişim ile Halkla İlişkiler programı öğrencileri tarafından hazırlanan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Öğr. Gör. Zuhal Erol ve Öğr. Gör. Servet Sezgin'in açılış konuşmalarının ardından ''Notalarda Kadın'' konseri gerçekleşti.

Programda Sapanca MYO Öğr. Gör. Dr. Emine Balcı ''Akademide Kadın'', SAÜ Öğr. Üyesi Prof. Dr. Sima Nart ''Güçlü Kadın Güçlü Ekonomi'', Geyve MYO Müdürü ve Senato Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Nermin Akyel ise ''Kadın ve Kariyer'' başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi.

Ferizli MYO Öğr. Gör. Zehra Vahapoğlu'nun küratörlüğünde Moda Tasarım ve Tekstil programı öğrencilerinin hazırladığı defilenin ardından Büyükşehir Belediyesi Kadın Şoförleri Derya Seviner,  Bahar Çamaş, SAÜ'lü Afrikalı kadın öğrenciler, Sapanca İlçe Emniyetten polis memuru Sinem Özbolat, Geyva markası temsilcisi Sevilay Çınar, Kırkpınarlı genç girişimci Melek Açelya Bağdat, balkabaklı çikolata fikrine TÜBİTAK'tan patent alan Melike Çatak,  Gazipaşa Mahallesi Muhtarı Nimet Cebeci, SATSO Kadın Girişimciler Kurulu üyesi Sevgi Yazarken, Sakarya Abhaz Derneği Başkan Yadımcısı Ülkü Yıldız ve Sapanca Engelliler Derneği Genel Sekreteri Türkan Yıldırım'a protokol üyeleri tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.

Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğr. Gör. Deniz Dedemoğlu Köktan'ın drama gösteri izleyicilere eğlenceli anlar yaşatırken, öğrenci ve hocaları sahnede buluşturan müzikli gösteride iletişimde empati ve kadının liderlik özelliğine vurgu yapıldı.