Hakkımızda | Haber ihbar | İletişim | Sapanca Gölü | E-Posta |
Sapanca.com.tr Rss
arabuton

Sapanca.com.tr Ana Sayfa

  • ANA SAYFA
  • GÜNCEL
  • YAŞAM
  • SPOR
  • SİYASET
  • VEFATLAR
  • DEPREMLER
  • HAVA DURUMU
  • TREN SAATLERİ
  • SEÇİM 2024
  • ARŞİV
GÜNCEL
Yazı Boyutu:
DİĞER HABERLER
  • AHMET YILDIZ YATILI ERKEK KUR'AN KURSUNDA EĞİTİM ÖĞRETİM BAŞLADI AHMET YILDIZ YATILI ERKEK KUR'AN KURSUNDA EĞİTİM ÖĞRETİM BAŞLADI
  • SUÇ ÖRGÜTÜNE YÖNELİK OPERASYON: 12 GÖZALTI SUÇ ÖRGÜTÜNE YÖNELİK OPERASYON: 12 GÖZALTI
  • SAPANCA'DA ÖZEL BİREYLER DOYASIYA EĞLENDİ SAPANCA'DA ÖZEL BİREYLER DOYASIYA EĞLENDİ
  • SAPANCA GENÇLİK MERKEZİ ÖZEL BİREYLER İÇİN ETKİNLİK DÜZENLEDİ SAPANCA GENÇLİK MERKEZİ ÖZEL BİREYLER İÇİN ETKİNLİK DÜZENLEDİ
  • ANESTEZİ UZMANI MAHSUM MAZLUM MENTEŞ HİZMET VERMEYE BAŞLADI ANESTEZİ UZMANI MAHSUM MAZLUM MENTEŞ HİZMET VERMEYE BAŞLADI

SAPANCA'DA ÖĞRENCİLERDEN UNUTULMAZ LEZZETLER

Sapanca.com.tr bugün 6.647 kez ziyaret edildi.

SUBÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri tarafından 'Yöresel Mutfaklar' dersi kapsamında hazırlanan yemekler Sapanca ilçe protokolü tarafından tadılarak değerlendirildi.

01 Nisan 2022 Cuma

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, 'Yöresel Mutfaklar' dersinde öğrendikleri teorik bilgileri pekiştirmek amacıyla Akdeniz Bölgesi'ne özgü yöresel yemeklerden oluşan bir menü hazırladılar.

Öğrencilerin Sapanca Turizm Fakültesi mutfağında hazırladığı yemekler; SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Sapanca Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat, Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, SUBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sinan Serdar Özkan, Sapanca ilçe protokolü ve akademisyenler tarafından tadılarak değerlendirmeye tabi tutuldu.

İŞ DÜNYASINA HAZIR HALE GELİYORLAR

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan SUBÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Türkay, beceriyi ön plana çıkaran bu tür uygulamaların öğrencileri iş dünyasına donanımlı bir şekilde hazırladığına vurgu yaptı. Dersin öğretim üyesi Doç. Dr. Serkan Şengül ise, unutulmaya başlanan yöresel yemekleri hatırlatmak ve yemek kültürünü öğrencilere tanıtmak amacıyla 'Yöresel Mutfaklar' dersi kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerin düzenli olarak farklı yöresel lezzetlerle devam edeceğini söyledi.

ÖRNEK BİR UYGULAMA

+1 Eğitim Modeli kapsamında öğrencileri iş dünyasıyla buluşturmanın yanı sıra ders dönemlerinde de uygulamayla iç içe bir öğrenim sürecini benimsediklerini belirten SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, "Kısa süre önce bölgenin en donanımlılarından birisi olarak kullanıma açtığımız gastronomi mutfağımız öğrencilerimiz için önemli bir avantaj sağlıyor. Derslerde öğrendikleri teorik bilgileri burada uygulamaya dönüştürme imkanı buluyorlar. İlçe protokolümüzle birlikte bugün 'Yöresel Mutfaklar' dersi kapsamında Akdeniz yöresine ait yemekleri tadarak yorumlamış olduk. Öğrencilerimiz birbirinden lezzetli yemekler hazırlamışlar. Dersi dışarıdaki paydaşlara da açan böyle örnek bir uygulama için hocalarımızı ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum" diye konuştu.

SAPANCA GAZETESİ

  • Ana Sayfa
  • Yorum Ekle
  • Arkadaşına Gönder


    Yorum Yaz
     


    Lütfen bekleyiniz..

    * Yasal zorunluluk olarak sisteme giriş yapan herkesin IP bilgisi kaydedilmektedir. Türkiye dışından ve proxy üzerinden yapılan yorumlar dikkate alınmamaktadır. Yasal prosedür çerçevesinde bir yorumun kim tarafından yapıldığı tespit edilebilmektedir. Bu nedenle, yorumcularımızın sorumluluğunun kendilerinde olduğu bilinciyle yorum yapmalarını önemle rica ediyoruz.

     
     
    Arkadaşına Gönder
      


    Lütfen bekleyiniz..

    * Yasal zorunluluk olarak sitemize giriş yapan herkesin IP bilgisi kaydedilmektedir. Türkiye dışından ve proxy üzerinden yapılan bildirimler dikkate alınmamaktadır. Yasal prosedür çerçevesinde sitemizde yapılan işlemlerin kim tarafından yapıldığı tespit edilebilmektedir. Bu nedenle, ziyaretçilerimizin sorumluluğunun kendilerinde olduğu bilinciyle servislerimizden yararlanmalarını önemle rica ediyoruz.
     


    SAPANCA'DA ÖĞRENCİLERDEN UNUTULMAZ LEZZETLER: SUBÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri tarafından 'Yöresel Mutfaklar' dersi kapsamında hazırlanan yemekler Sapanca ilçe protokolü tarafından tadılarak değerlendirildi.

    Alt logo Nazarlık Anasayfa | Hakkımızda | Haber ihbar | İletişim | Yasal Uyarı
    Sapanca'dan Anında Haberiniz Olsun İstiyorsanız Doğru Adrestesiniz..
    Copyrights © 2025 Sapanca.com.tr Sapanca Gazetesi tüm hakları saklıdır.
    Sapanca City Guide
    2019 Sapanca Seçim Sonuçları
    D'Hondt Meclis Üye Dağılımı Hesaplama Aracı