SAPANCA'DA MAVİ YOLCULUK

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Sapanca Meslek Yüksekokulu öğrencileri Sapanca Gölündeki turizme katkı sağlayan konulardan olan kayıkçılığı araştırdı.

Türkiye'de içme suyu kaynağı olan göller arasında Salda Gölü'nün ardından 2'nci sırada yer alan Sapanca Gölü, suyu ile yaşam kaynağı olmasının yanı sıra çevresindeki ilçelerin turizmine de büyük katkı sağlıyor.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı ile Medya İletişim Bölümü öğrencileri Sapanca sahilinde bulunan kayıkların turizme olan katkısını araştırdı.

Sapanca Gölü'nde iki yıldır kayıkçılık yaptığını belirten Nihat Erdoğan, yaz kış turlar düzenlediklerini, yerli ve yabancı turistlerin turlara ilgisinin yoğun olduğunu söyledi.

Turların "Osmanlı Saltanat Kayığı" adı verilen elektrikli kayıklara düzenlendiğini ifade eden Erdoğan, "Kayıklarımız çevreci bir yapıya sahip. Tümü elektrikli motorlu ve göle hiçbir zarar yok. 10 saatlik bir şarjla 8 saat süresince gezi düzenleyebiliyoruz" dedi.

Özellikle yabancı turistlerin turlara yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Erdoğan, "Sapanca'daki göl turu aktivitesinin ilçe turizmi bakımında bir çeşitlilik yarattığını düşünüyorum. Mavi Yolculuk tur fiyatlarımız 20 lira ve öğrenci kardeşlerimize de yüzde 50 indirim uyguluyoruz. Şunu da belirtmek isterim ki tüm kayıklarımız Türk yapımı ve yüzde 100 yerli" diye konuştu. (Haber: Dilara Daştan-Seda Akpınar)