SAPANCA'DA ''ÇOCUK-YAZAR BULUŞMASI''

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde hizmet sunan Sapanca Sosyal Gelişim Merkezi'nde dönemin ilk "Çocuk-Yazar Buluşması" gerçekleştirildi.

"ÇOCUK KİTAPLARI OKUYUN"

Sapanca SGM Konferans Salonunda gerçekleşen programda konuşan Yazar Murat Moroğlu, çocukların iyi ve nitelikli kitaplarla buluşmasını istediğini söyledi.

Kitapların okullarla aynı değerde olduğunu kaydeden Moroğlu, "Tek bir amacım var; ben bu ülkeyi, bu ülkenin çocuklarını çok seviyorum. Çocuklarımızın bu ülkenin üretiminde, bu ülkenin çeşitli spor ya da sanat alanlarında olacağını ümit ediyorum. Bunu istiyorum ve bizim böyle insanlara çok fazla ihtiyacımız var. Çocuklarımızın bu şekilde olmalarının temel yolu da kitaplar. Ben nitelikli çocuk kitaplarını okulla aynı değerde görüyorum. İstiyorum ki çocuklar iyi kitapla, nitelikli kitaplarla buluşsun" dedi.

"HAYAL KURUN VE GERÇEKLEŞTİRİN"

Çocukların hayal gücüne de dikkat çeken Moroğlu, konuşmasında şunları söyledi:

"Yaklaşık 2 buçuk 3 yıl önce bu ülke de bir araştırma yapılmış. 'Çocuklara hiç hayal kuruyor musunuz?' sorusu sorulmuş. Çocukların yüzde 50'si hayal kurmuyorum demiş. Hayal kurmayınca o hayalimize ulaşmak için emek sarf etmiyoruz. Önümüze çıkan engellerle mücadele etmiyoruz. Sonrasında da o hayali gerçekleştirmiyoruz. Onun için hayal kurmak önemli. Önce hayal kurmak, sonra problemlerle uğraşmak ve en sonunda o hayali bazen tek başına, bazen de birileriyle beraber gerçekleştirmem mutlu olmak demektir"

"250 İLKOKUL VE ORTAOKUL ÖĞRENCİSİ"

Sapanca SGM olarak bugüne kadar 250 öğrenciyi yazarlarla bir araya getirdiklerini ifade eden İdari Sorumlusu Macit Özçelik ise, "Alaçam Ortaokulu, Kemalettin Sami Paşa Ortaokulu ve Gazipaşa İlkokulu olmak üzere 250 öğrencimizi yazarımızla buluşturduk. 'Çocuk-Yazar Buluşmaları' okul dönemi bitene kadar sürecek. Sürpriz isimleri Sapanca SGM'ye getirip, çocuklarımızla buluşturmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.