SAPANCA'DA ARAMA KURTARMA EĞİTİMİ ALDILAR

AK Parti Sakarya Gençlik Kolları, AFAD tarafından 81 ilde başlatılan "O Kahraman Benim" gönüllülük kampanyası kapsamında Sapanca'da eğitim aldı.

AK Parti Sakarya Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri,  AFAD Sivil Savunma Gönüllülük Kampanyası kapsamında eğitim almaya başladı. Üç aşamada gerçekleşecek olan eğitimlerin ilkini bir ay önce tamamlayan gençlik kolları üyeleri, "Arama Kurtarma ve Yangın Söndürme" eğitimini ise AFAD'ın Sapanca tesislerinde aldı.

Eğitimlere neden katıldıkları hakkında açıklamalarda bulunan Sakarya Gençlik Kolları Başkanı Murat Salih Başer, "Ülkemiz ve şehrimizin olası afetlerle karşı karşıya olduğu bilincindeyiz. Çünkü bizler çocukluğunda 99 depremini yaşayan neslin temsilcileriyiz. Uzun zamandır gençler olarak ne yapabiliriz sorusu üzerinde düşünüyorduk. Afetlerin önüne geçemeyiz belki ama öncesinde tedbir alabileceğimizi düşünüyorduk. Bu sebeple Sakaryalı AK Gençler olarak, afet ve acil durumlarda 'O Kahraman Benim' diyerek biz de sorumluluk almak istedik" dedi.

Eğitimler hakkında açıklamarda bulunan AK Parti Sakarya Gençlik Kolları Ar-Ge ve Eğitim Birimi Başkanı Macit Özçelik ise, "Üç aşamalı eğitim sürecimiz bir ay önce başladı. İlk aşamada İl AFAD Müdürü Hüseyin Kaşkaş'ın sunumuyla "Temel Afet Bilinci" konulu seminer düzenledik. İkinci aşama eğitim programını ise pazar günü gerçekleştirdik. Sapanca'daki AFAD Bölge Müdürlüğü'nde uzman ekipler tarafından 'Arama Kurtarma ve Yangın Söndürme' eğitimini uygulamalı bir şekilde aldık. Yönetim kurulu üyelerimizin her biri açısından program çok verimli geçti. Eğitim programının üçüncü ve son aşaması olan 'İlk Yardım' eğitimini de tamamladıktan sonra yönetim kurulu üyelerimizle birlikte gönüllülük sertifikasını alacağız" diye konuştu.