SAPANCA ÇOCUK MECLİSİ TOPLANDI

Sapanca Kent Konseyi Çocuk Meclisi'nin olağan 3'üncü toplantısı gerçekleşti.

Sapanca genelindeki 15 İlkokuldan 3'er öğrencinin üyesi olduğu Sapanca Kent Konseyi Çocuk Meclisi, belediye meclis toplantı salonunda 3'üncü toplantısını düzenledi.

Toplantı açılışında konuşan Çocuk Meclisi Başkanı Eda Bayar toplantı gündemi hakkında bilgiler verdi.

Bayar, "Toplumsal yaşamımızın sorunlarını, çözümlerini büyüklerimizle birlikte ortak kararlar alarak onlara destek olma gayreti içerisindeyiz. Toplumsal dayanışmaya, birliğe, yardımlaşmaya Sapanca'mızın geleceğine sahip çıkmak için burada varız. Arkadaşlarımızla çocuklar için ne yapabiliriz gündeme alıp oyluyor ve bunu yapmak için masaya yatırıyoruz. Okul ve kurslarımızdan kalan zamanımızı burada değerlendirmenin gururunu yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

Toplantıda konuşmaların ardından "Sağlık İçin Pedal Çeviriyorum" isimli bisiklet etkinliğinin yapılması, çocuk meclisi adına hatıra ormanının yapılması, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle 20 Nisan Cuma günü Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer'in Makam koltuğuna Sapanca Kent Konseyi Çocuk Meclis Başkanının oturması ve sınav öncesi moral motivasyon amaçlı piknik organizasyonu yapılması maddeleri oy çokluğuyla kabul edildi.