SAPANCA CEVİZİ'NE BİLİMSEL YAKLAŞIM

Sakarya Uygulamalı bilimler Üniversitesi Sapanca Meslek Yüksekokulu'nda "Sapanca Cevizi yetiştiriciliği, aşılama yöntemleri ve cevizin bölge ekonomisine katkısı" konulu seminer düzenlendi.

Park ve Bahçe Bitkileri Bölümü tarafından düzenlenen seminer bölge ceviz üreticileri, kamu idarecileri ve öğrencilerin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

Park ve Bahçe Bitkileri bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Nurettin Kartal yaptığı konuşmada, "Bölgede ceviz sayısının artması ve özellikle yapılaşmaya bağlı olarak kaybolan sapanca ceviz türünün yaygınlaştırılması kapsamında bu konuyu bir sorumluluk olarak görüp adım atmak istedik. Daha büyük çalışmalarla bölge tarımına ve ceviz üretimine katkı sağlamaya çalışacağız" dedi.

Vergi Uygulamaları Bölümü Öğretim görevlisi İsmail Koç ise cevizin Sakarya ekonomisi için yıllık 100 milyonluk bir girdi sağladığını ve cevizin özellikle Sapanca ve çevre ilçeleri açısından kalkınmada önemli bir yerinin olduğunu söyledi.

Seminerde ayrıca Öğretim Görevlisi Mine Çilli ile Recep Özkır,  İlçe Tarım Müdürü Süleyman Kabakçı, Hendek Orman Fidanlık Müdürlüğünden Nihal Turan, sunum gerçekleştirdi.

Seminer, üretici ve öğrencilere uygulamalı Ceviz Aşılama Yöntemi eğitimi ile sona erdi.