SAPANCA BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Sapanca Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısı 3 Mayıs Cuma günü gerçekleşti.

3 GÜNDEM MADDESİ

Belediye meclis salonunda saat 16:00'da başlayan toplantıda 3 maddelik gündem oy birliğiyle kabul edildi.

SANAT SOKAĞI

Daha sonra söz alan CHP'li Üye Arda Şahin, toplantı gündemine; belediye meclisi bünyesinde İktisat Komisyonu Kurulması, Sanat Sokağı'nda bulunan dükkanların kiralamalarına ait ödeme planı ile kamuya açık alanlarda uygunsuz kullanım ve işgaliyeler hakkında araştırma komisyonu kurulması konularında öneri vermek istediklerini ve bu konuların gündeme alınması talebinde bulundu.

ERKEN BİLGİLENDİRME TALEBİ

Meclis Üyesi Arda Şahin'in okuduğu maddeler hakkında söz alan MHP'li Üye Atilla Eker, toplantıdan 1 hafta önce meclis üyelerine bilgi verilirse tüm üyelerin hazırlık yaparak gelebileceğini belirtti.

CHP ÖNERİSİ RET EDİLDİ

Belediye Başkanı Özcan Özen ise tüm meclis üyelerinin katılımı ile önümüzdeki ay gerçekleşecek olağan toplantı öncesi bir görüşme düzenlenebileceğini ve konuların buradan çıkacak sonuca göre değerlendirilmesinin daha doğru olacağını söyledi.

CHP'nin önerisi açıklamalar sonrası yapılan oylamada oy çokluğuyla reddedildi.

Daha sonra toplantının olağan maddelerine geçildi.

GÜNDEM MADDELERİ

Toplantının 3'üncü maddesi olan, "5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun 7. maddesinin 's' fıkrası ve aynı kanunun ek 2. maddesi hükmü gereğince, ilçemiz sınırları içerisinde, mülkiyeti belediyeye ait olan ve fiilen mezarlık alanı olarak kullanılan taşınmazların, 5393 sayılı Belediye Kanunun 18. maddesinin 'e' fıkrası ve 75. maddesinin 'd' fıkrası hükmü gereğince Sakarya Büyükşehir Belediyesine devredilmesi konusu" söz konusu çalışmaların henüz tamamlanmaması sebebiyle oy birliğiyle gündemden çıkarıldı. Toplantının 1'nci maddesi olan, "5393 sayılı Belediye Kanununun 64. maddesi gereğince, 2018 Mali yılı bütçe kesin hesap hesabı" CHP'li üyelerin ret oylarına karşın AK Parti ve MHP'li üyelerin kabul oyları ile kabul edildi.

Toplantının 2'nci maddesinde, "5393 sayılı Belediye Kanununun 9. maddesine istinaden Uzunkum Mahallesinin bir bölümünün, Göl Mahallesi sınırları içerisine alınması konusunu" görüşüldü.

İMAR KOMİSYONUNA

Madde hakkında açıklamalarda bulunan MHP'li Üye Alperen Durmaz, söz konusu bölgenin fiilen Uzunkum Mahallesi'nde bulunsa da günlük yaşamda Göl Mahallesi olarak bilindiğini söyledi. Durmaz daha sonra mevcut durum sebebiyle yaşanan sorunlar hakkında bilgiler verdi. Madde görüşmeler sonrası yapılan oylamada oy birliğiyle İmar Komisyonu'na sevk edildi.

VATANDAŞLARIN SORUNLARI

Toplantı sonunda gündem dışı söz alan CHP'li üye Müjgan Gençer,  CHP'li Belediye Meclis Üyeleri olarak Belediye Başkanı Özcan Özen ve belediye meclisine, Sapanca'nın sorunlarının çözümü için ellerinden gelen tüm gayreti göstereceklerini söyledi.

Vatandaşların sorunlarını dinleyerek meclise taşıdıklarını ifade eden Gençer, konuşmasında şu sözlere yer verdi: "Konumuz iktidar veya muhalefet meselesi değil sorunların çözülmesidir. Sanat Sokağı esnafımızla yaptığımız görüşmelerde kendilerinden belediye tarafından 20 bin lira kira bedeli istendiğini belirttiler. Aktif çalışma sürelerinin 3 ay ile sınırlı olduğunu belirten esnafımız bu ödemenin kendilerini zora sokacağını belirterek bu konuyu bizlerden meclise taşımız isteğinde bulundular. Ayrıca esnafımız; kiralarını geçen 3 yılın kira beledi olan 15 bin lira + Nisan ayı enflasyon oranı olan yüzde 19,50 yani 2 bin 925 lira eklenerek, gelecek 3 yılın kira bedelinin 17 bin 925 lira olması. Bu bedelinde yıllara bölünerek 3 taksitte 5 bin 975'er lira olarak ödenmesi talebinde bulundular. CHP'li meclis üyeleri olarak bu konunun meclis gündemine alınması talebinde bulunuyoruz."