SAPANCA BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Sapanca Belediye Meclisi Şubat ayı olağan toplantısı gerçekleşti.

Belediye Meclis Salonunda Belediye Başkanı Aydın Yılmazer başkanlığında düzenlenen toplantıda AK Parti Sapanca Belediye Başkan Adayı ve belediye meclis Üyesi Özcan Özen de hazır bulundu. Toplantıya ayıca CHP Sapanca Belediye Başkan Adayı Cengiz Çiçek, CHP Sapanca İlçe Başkanı Nuray Dikmen ve CHP'li yöneticiler de misafir olarak katıldı.

MADDE GERİ ÇEKİLDİ

Toplantının 1'inci maddesi olan, "Sakarya Büyükşehir Belediyesinin 11.06.2018 tarih ve 6/430 sayılı Meclis Kararı ile onaylanan Fevziye, Hacımercan ve Şükriye Mahalleleri Kırsal yerleşim Alanı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı yapılan itirazlara ilişkin İmar Komisyon Raporu" çalışmaların tamamlanmaması sebebiyle oy birliğiyle geri çekildi.

OY BİRLİĞİYLE

Toplantının 2'nci maddesi olan, "Gazipaşa Mahallesi 86 ada, 14, 16, 18, 20 ve 22 numaralı parsellerde bulunan 7 metrelik imar yolunun kaldırılarak teknik altyapı alanına dahil edilmesine ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğine ait İmar Komisyon Raporu", 3'üncü maddesi olan, "15.09.2018 tarihinde yürürlüğe giren otopark yönetmeliği gereğince Kurtköy Mahallesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Notları Özel Hükümler 5. Maddesinin iptal edilmesine ilişkin İmar Komisyon Raporu", 4'üncü maddesi olan, "15.09.2018 tarihinde yürürlüğe giren otopark yönetmeliği gereğince İlmiye Mahallesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Notları 9. Maddesinin iptal edilmesine ilişkin İmar Komisyon Raporu", 5'inci maddesi olan, "15.09.2018 tarihinde yürürlüğe giren otopark yönetmeliği gereğince Yanık Mahallesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Notları Özel Hükümler 4. Maddesinin iptal edilmesine ilişkin İmar Komisyon Raporu", 6'ncı maddesi olan, "15.09.2018 tarihinde yürürlüğe giren otopark yönetmeliği gereğince Mahmudiye Mahallesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Notları Özel Hükümler 5. Maddesinin iptal edilmesine ilişkin İmar Komisyon Raporu", 7'nci maddesi olan, "15.09.2018 tarihinde yürürlüğe giren otopark yönetmeliği gereğince Ünlüce-Kuruçeşme Mahalleleri 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Notları Özel Hükümler 5. Maddesinin iptal edilmesine ilişkin İmar Komisyon Raporu", 8'nci maddesi olan, "15.09.2018 tarihinde yürürlüğe giren Otopark Yönetmeliği gereğince Kırkpınar Mahallesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Notları Yapılaşmaya İlişkin Hükümler "b" Maddesinin iptal edilmesine ilişkin İmar Komisyon Raporu", 9'uncu maddesi olan, "15.09.2018 tarihinde yürürlüğe giren otopark yönetmeliği gereğince Sapanca 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı Notları Özel Hükümler B.1 Kentsel Yerleşme Alanlarına İlişkin Yapılaşma Şartları b Maddesi ve Diğer Çalışma Alanları C.1 (kısmen) ve C.7 maddesinin iptal edilmesine ilişkin İmar Komisyon Raporu" oy birliğiyle kabul edildi.

EK MADDELER

Toplantıda ek madde olarak gündeme alınan, "Mülkiyeti Sapanca Belediyesi'ne ait olan, Camicedit Mahallesi Paşa Sokak 133 ada, 78 parselde bulunan taşınmaz 02.08.2016 tarih ve 2016/67 sayılı meclis kararı ile Sakarya Üniversitesine tahsis edilmiştir. İlgili taşınmazın, 18.05.2018 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan ve 7141 sayılı kanun nezdinde Sakarya Üniversitesinden bölünerek yeni kurulan Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesine tahsis edilmesi talebi" ve diğer madde, "Mülkiyeti Sapanca Belediyesine ait Kırkpınar Hasanpaşa Mahallesi Fatih Caddesi 342 ada, 10 parselde bulunan 750 metrekare yemekhane, kantin ve dinlenme alanı olarak kullanılan alanın 10 yıllığına Sapanca Turizm Meslek Yüksekokulu binası olarak kullanılması amacıyla tahsis talebi" oy birliğiyle kabul edildi.

TAHSİS

Madde hakkında açıklamada bulunan Başkan Yılmazer, Turizm Fakültesi'nin mevcut binasının, üniversitenin değişmesi sebebiyle yeniden tahsis edildiğini, fakültenin kendi binasına geçene kadar bu tahsisin devam edeceğini söyledi. Yılmazer ayrıca Turizm Fakültesi'nin 5-6 yıl içerisinde Sapanca'da kendi binasını yaparak taşınmasının beklendiğini ifade etti.

Toplantıda gündem dışı olarak söz alan MHP'li Üye Eyüp Özen, görev sürelerinin 30 Mart'ta sona ereceğini belirterek bu süreçte vatandaşlar tarafından kendilerine verilen bu görevi Sapanca'nın yararları ve ilerlemesi için ifa etmeye çalıştıklarını söyledi.

MECLİSTE 5 YILDA, 561 MADDE

Gündem maddelerini Sapanca'nın Sapancalıların menfaatleri doğrultusunda değerlendirdiklerini belirten Özen, "Bu güne kadar 561 madde meclis gündeminde değerlendirildi. Bu maddelerden 537 tanesini AK Partili üyelerle birlikte oy birliğiyle kabul ettik. 19 adedine ret, 5 maddeye ise çekimser oy kullandık. Bu rakamlarda bir kez daha gösteriyor ki muhalefet olarak oturduğumuz bu koltuklarda Sapanca'nın menfaatine olduğuna inandığımız her konuda birlikte hareket ettik" dedi.

Konuşmasının sonunda veda sözcüklerine yer veren Özen, şunları söyledi:

"Eğer bir hak geçtiyse halkımıza, meclis üyesi arkadaşlarıma ve belediye çalışanlarına hakkımı helal ediyorum ancak önemli olan onların bizlere helallik vermesidir. İnşallah bizlere haklarını helal ederler. 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası yeni gelecek olan başkan ve meclis üyesi arkadaşlarıma şimdiden başarılar diliyorum. Sapanca'mıza güzel hizmetler yapmalarını temenni ediyorum. Aydın Yılmazer başkanlığındaki belediye çok güzel hizmetlere imza attı. Başkanımız burada Sapanca için bir mücadele içerisine girdi ve bizlerde buna şahit olduk. Birkaç konu haricinde genel olarak bakıldığın başarılı ve iyi niyetli bir yönetim sergiledi. Ben insanlara hizmet etmeyi, yarar olmayı seviyorum. Sapancamıza hizmet etmeyi seviyorum. Yeniden meclis üyesi olma isteğim var ancak bunu zaman gösterecek."