SAPANCA BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Sapanca Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı gerçekleşti.

ÖZCAN ÖZEN BAŞKANLIK YAPTI

3 Temmuz Salı günü saat 16:00'da başlayan toplantıya meclis üyesi Özcan Özen başkanlık etti. İzinli olan Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, AK Parti'li üye Halil Taylan ve MHP'li üye Kadir Gider katılmadı.

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Toplantının 1. maddesi olan "Mülkiyeti belediyeye ait olan Çayiçi Mahallesi 97 ada, 92 parselin ve içinde bulunan bina ile müştemilatının 5393 sayılı Belediye Kanunu 18. maddesinin "e" bendine göre ihale usulü ile 10 yıllığına kiralanabilmesi amacıyla belediye başkanına ve belediye encümenine yetki verilmesi" oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantının 2. maddesi, "Rüstempaşa Mahallesi, 31 ada, 113 nolu parselde bulunan Eğitim Tesis Alanının bir kısmının, mülkiyeti maliye hazinesine ait Rüstempaşa Mahallesi, 23 ada, 7 ve 8 nolu parseller ile bir kısmı tescil harici alana ve mülkiyeti Sapanca Belediyesine ait Gazipaşa Mahallesi 69 ada, 155 nolu parsele taşınması ile Kırkpınar Hasanpaşa Mahallesi ve Güldibi Mahallesinden geçen Nato Boru hattının kuzey ve güneyinde bulunan yeşil bantların kaydırılmasına ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğine ait İmar Komisyonu Raporu" oy birliğiyle kabul edildi.

GÜNDEM

Toplantının 3. maddesi, "Mahmudiye Mahallesi, 76 parselde 7 metrelik yol planlanmasına ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğine ait İmar Komisyonu Raporu", 4. maddesi, "Yanık Mahallesi sınırları içerisinde G24D091B paftasında yer alan alanda doğalgaz bölge regülatörünün planlanmasına ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğine ait İmar Komisyonu Raporu",

5. maddesi, "Kırkpınar Soğuksu Mahallesinde mülkiyeti belediyeye ait 1905 nolu parselden 400 m2'lik alanın İl Sağlık Müdürlüğü'ne tahsisinin reddine ait İmar Komisyonu Raporu" oy birliğiyle kabul edildi.

YETKİ VERİLDİ

Toplantının 6. maddesinde görüşülen "Mülkiyeti Recep Çetin'e ait Kurtköy Yavuzselim Mahallesi 3 pafta 373 parsel ile mülkiyeti belediyeye ait Kurtköy Yavuzselim Mahallesi G24D09B2B pafta 1046 parsellerde 5393 sayılı Belediyeler Kanunu'nun 18 maddesinin "e" bendine göre trampa yapılması için belediye başkanı ve belediye encümenine yetki verilmesi" oy birliğiyle kabul edildi.

OY ÇOKLUĞUYLA KABUL

Toplantıya ek madde olarak gelen, "Kırkpınar Hasanpaşa ve Mahmudiye Mahalleleri arasında yapılacak olan teleferik tesisi ve A tipi mesire yerinin ihale yoluyla kiralanması konusunda 5393 sayılı belediye kanunun 18. Maddesinin "e" bendine göre belediye başkanına ve belediye encümenine yetki verilmesi" MHP'li Eyüp Özen'in çekimser oyuna karşın diğer üyelerin kabul oylarıyla oy çokluğuyla kabul edildi.