SAPANCA BELEDİYE MECLİS TOPLANDI

Sapanca Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantısı 11 Haziran Salı günü gerçekleşti.

Meclis salonunda düzenlenen toplantıya AK Partili üyeler Cemal Topçu ve Abdullah Şahin katılmadı.

1. maddesi olan, 1. Akçay Mahallesi kırsal yerleşim alanı sınırları içerisinde hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planına ilişkin İmar Komisyonu Raporu", 2. maddesi olan, "İstanbuldere Mahallesi kırsal yerleşim alanı sınırları içerisinde hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planına ilişkin İmar Komisyonu Raporu", 3. maddesi olan, "Fevziye – Hacımercan – Şükriye Mahalleleri kırsal yerleşim alanları içerisinde 1/1000 ölçekli uygulama imar planına yapılan 103 adet itirazın karara bağlandığı İmar Komisyonu Raporu ve 4. maddesi, "Uzunkum Mahallesi'nin bir bölümünün Göl Mahallesi sınırları içerisine alınmasına ilişkin hazırlanan İmar Komisyonu Raporu" açıklamaların ardından yapılan oylamada oy birliği ile kabul edildi.

Toplantının 5. Maddesinde ise "5393 Sayılı Belediye Kanununun 24. maddesi gereği Belediye İhtisas (Hukuk) Komisyon Üyelerinin seçimi" gerçekleşti.

İMAR PLANLARI ESKİ HALİNE DÖNSÜN

Toplantıda ek madde olarak görüşülen konu hakkında AK Partili Belediye Meclis Üyesi Ömer Susran Hunca açıklamalarda bulundu.

Hunca, "İmar planlarında uygulanan emsallerde balkon ve merdivenler yüzde 30 olarak eklenebiliyordu. Ancak yeni imar planlarında bu yüzde 30 ortadan kaldırılarak emsal ne ise öyle yapılmaya başlandı. Bu planlar bir çok vatandaşımızda mağduriyet oluşturdu. Bu mağduriyetin giderilmesi amacıyla mevcut imar planlarının daha önceki haline geri dönülerek uygulanmasını talep ediyoruz. Bu konunda da Sapanca merkez, Kırkpınar, Yanık, Kurtköy, Mahmudiye, Ünlüce, Kuruçeşme ve İlmiye Mahallerinde plan notlarına yönelik çalışmalar yaptık. Konunun İmar Komisyonu'na sevkini istiyoruz" dedi. Madde açıklamalar sonrası yapılan oylamada oybirliğiyle İmar Komisyonu'na sevk edildi.