SAPANCA BELEDİYE BAŞKANI ÖZCAN ÖZEN

31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Cumhur İttifakı Adayı Özcan Özen Sapanca Belediye Başkanı seçildi. Sonuçların belli olmasının ardından seçim zaferi coşkuyla kutlandı.

31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Sapanca İlçe Seçim Kurulu'ndan edinilen resmi olmayan sonuçlara göre; 13 bin 842 oy alan Özcan Özen yüzde 53.52'lik oy oranıyla Sapanca Belediye Başkanı oldu.

Millet İttifakı adayı Cengiz Çiçek 7 bin 27 oy ve yüzde 27.17, Oya Arapoğlu 3 bin 295 oy ve yüzde 12.74, Ömer Yaşar Çömlekçioğlu ise 1.076 oy ve yüzde 4.16 oranda kaldı. 821 oy geçersiz sayılırken 3 bin 589 seçmen ise sandık başına gitmedi.

Sonuçların belli olmasının ardından AK Parti İlçe Başkanlığı önünde toplanan vatandaşlar seçimler alınan zaferi kutladı.

"BAYRAMIMIZ MÜBAREK OLSUN"

Cumhur İttifakına destek veren tüm vatandaşlara teşekkür eden AK Parti İlçe Başkanı Yunus Gümüşel, Bayramımız mübarek olsun, tüm Sapanca'ya hayırlı olsun. Kandilden, okyanus ötesinden patatesle, soğanla bu milleti yıldırmaya çalıştılar. Sapanca bunlara en güzel cevabı verdi. İşte Sapanca, işte meydan. Sapanca en yüksek oy oranıyla cumhurbaşkanına en güçlü desteği bir kez daha vermiştir" dedi.

"HAYIRLI OLSUN"

MHP Sapanca İlçe Başkanı Gökhan Alamdar ise seçim sonuçlarının Sapanca, Sakarya ve büyük Türk milletine hayırlı olması temennisinde bulundu. Alemdar, Belediye Başkanı seçilen Özcan Özen'in Sapanca'ya en iyi hizmeti vereceğine inandıklarını söyledi.

"GÖNÜLLERİ FETHETMEYE GELDİK"

Seçimlerin Türkiye ve Sapanca'ya hayırlar getirmesi temennisinde bulunan Özcan Özen, "Cumhur İttifakı olarak 2 ay boyunca gece gündüz demeden çok çalıştık. Kadın kollarımıza buradan ayrıca teşekkür etmek istiyorum, her zaman yanımızdaydılar. Ziyaretlerimizde tüm eksiklikleri notlar aldık, tespit ettik. İnşallah göreve başlar başlamaz sizlere layık olmaya çalışacağım. Tevazu, samimiyet, gayret ile memleket işi gönül işi diyerek gönülleri fethetmeye geldik.  Gönül belediyeciliğinin en güzel örneklerini sergileyeceğiz. 5 yıl samimi bir şekilde sizlere hizmet edeceğiz. Vaat ettiğimiz projelerimize en kısa zamanda başlayarak tek tek hayata geçireceğiz. Ama her zaman insan odaklı olacağız" dedi.

ÖZCAN ÖZEN KİMDİR?

1964 yılında Sapanca'da dünyaya gelen Özcan Özen, Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun oldu. 1981-88 yılları arasından Sakarya Belediyesi muhasebe bölümünde çalışan Özen, 1988-90 yılları arasında ise askerlik görevini yedek subay olarak tamamladı.

Sakarya Amatör Ligleri'nde 15 yıl futbol oynayan Özen, Sapancaspor'da da bir dönem yöneticilik görevinde bulundu.

Siyasi hayatına Refah Partisi Gençlik Kolları'nda başlayan Özen, sırasıyla Refah Partisi Yönetim Kurulu Üyeliği, İlçe Başkanlığı, 1999-2004 yılları arasında Fazilet Partisi belediye meclis üyeliği, 2009-2014 yılları arasında AK Parti'den İl Genel Meclis Üyeliği, 2014 yılından bu güne kadar ise belediye meclis üyeliği ve büyükşehir belediye meclis üyeliği görevlerinde bulundu.

Özen Evli ve 5 çocuk babasıdır.