SAPANCA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ÖZCAN ÖZEN

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, aralarında Sapanca Belediye Başkan Adayı Özcan Özen'in de bulunduğu 31 Mart Yerel Seçimlerinde Sakarya'da yarışacak ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya ziyareti kapsamında ilk olarak Karasu ilçesinde kurulacak olan BMC Fabrikası'nın temelini attı. Burada düzenlenen coşkulu törende Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sanayi Bakanı Mustafa Varank ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile birlikte temel atma butonuna basan Erdoğan, daha sonra Karasu'dan ayrıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu programın sonrasında günler öncesinde açıklandığı gibi Ak Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nın 16 ilçe adayını açıklamak için Serdivan'daki Sakarya Spor Salonu'na geldi.

Salonun yanında bulunan piste helikopterle geniş güvenlik önlemi altında gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, aday tanımı için salona giriş yaptı. Cumhurbaşkanına burada bakanlar ve hükümet yetkilileri eşlik etti. Ak Parti İl Başkanı Yunus Tever, il yönetimi ve salonu tıklım tıklım dolduran partililer Erdoğan'ı büyük bir coşkuyla karşıladı. Programda ayrıca Sapanca İlçe Başkanı Yunus Gümüşel, Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, Belediye Başkan Adayı Özcan ve Sapanca'dan yüzlerce vatandaşta hazır bulundu.

BAKAN SOYLU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu burada yaptığı konuşmada, 31 Mart'ta yapılacak mahalli idareler seçimlerine yönelik Sakarya'da yapılan törenin hayırlı olmasını diledi.

Ülkenin, toprakların ve vatanın çok olağanüstü dönemlerden geçtiğini anımsatan Soylu, şöyle konuştu:

"O zaman kararsızdık güçsüzdük, kuvvetsizdik, endişeliydik, çocukluğumuzdan beri hep dilimize bir şey pelesenk oldu, 'Bu makus talihi nasıl yeneceğiz, tersine çevireceğiz' diye. 19. yüzyılın başında hasta adam bir Türkiye vardı, 20. yüzyılın başında yine hasta adam bir Türkiye vardı. 21. yüzyılın başına geldiğimizde önümüze hasta adam bir Türkiye bırakmışlardı. 20. ve 21. yüzyılın başında kararsızdık. Allah'ımıza hamdolsun bugün kararlıyız. O günlerde güçsüzdük, bugün güçlüyüz, o günlerde endişeliydik, bugünlerde endişeli değiliz. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimizle beraber yarınlarımıza umutla bakıyoruz. En önemlisi o günlerde lidersizdik, bugün Allah'a hamdolsun liderimiz milletimizin önünde, dünyanın önündedir."

Soylu, dava arkadaşlarıyla sadece Türkiye'de değil, dünyanın her yerinde yardım bekleyen mazlum ve mağdurlar için sabah akşam kapı kapı dolaşarak Sakarya'da da rekorlar kırarak, tüm dünyaya mesaj vereceklerini bildirdi.

YAVUZ: "TÜRKİYE'Yİ SOLUNUM CİHAZINDAN ÇIKARTTINIZ"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz da Sakarya'ya çok büyük yatırımlar yapıldığını belirtti.

Karasu ilçesindeki BMC'nin temel atma törenini anımsatan Yavuz, Sakarya'nın savunma sanayisinin merkezi haline getirileceğini ifade etti.

Milletin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bir başka sevdiğini aktaran Yavuz, "Zira 2002'den önce solunum cihazına bağlı olan Türkiye'yi solunum cihazından çıkarttınız, nefes aldırdınız, kendine getirdiniz, ayağa kaldırdınız, yürüttünüz hatta koşturuyorsunuz." şeklinde konuştu.

ZEKİ TOÇOĞLU

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, davanın ahlaki sorumluluğunu her zaman üzerlerinde taşıdıklarını söyledi.

Kentte yatay mimariden, çevrenin, yeşilin, doğanın ve su kaynaklarının korunmasından asla taviz vermediklerini vurgulayan Toçoğlu, "Bu süreçte ilk günkü heyecanımızla çalışma devam edeceğiz. Kendimiz aday olduğumuzda nasıl çalıştıysak yine aynı şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz." dedi.

EKREM YÜCE

AK Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem Yüce ise mazlum ve mağdurların yanında olmayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğrendiklerini aktardı.

Yerel seçimler öncesinde hazırladıkları projelerden bahseden Yüce, "Sakarya'da yatırımlar sürdürülmüştür, bundan böyle tamamlanan projeler korunacak, devam eden projeler ise süratle tamamlanacaktır. Sakarya Ada Treni'ne kavuşacaktır. Tarımın beşiği olan Sakarya'yı ekonomik kalkınma bölgelerinin merkezi haline getireceğiz." diye konuştu.

YUNUS TEVER

AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever de gönül belediyeciliğinde AK Parti'nin marka olduğuna değinerek, AK Parti ya da Cumhur İttifakı saflarında yer almanın, en güzel adaylık en güzel adanmışlık olduğunu, bu davanın bir neferi olmanın kendileri için her mevkiden daha değerli ve anlamlı olduğunu kaydetti.

CUMHURBAŞKANINDAN TEŞEKKÜR

Tanıtım toplantısında konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Sakarya teşkilatı bünyesinde görev yapan, partiye, şehre, ülkeye ve demokrasiye hizmet edenlere teşekkürlerini sundu.

Aday tanıtım toplantısının hayırlara vesile olmasını dileyen Erdoğan, "Daha önce iki dönem Serdivan Belediye Başkanlığı son iki dönemdir de Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Zeki Toçoğlu kardeşimize şahsım ve Sakaryalılar adına şükranlarımı sunuyorum. Önümüzdeki seçimlerde büyükşehirde ve ilçelerde partimizi temsil edecek belediye başkan adaylarımıza Rabb'imden şimdiden muvaffakiyetler diliyorum. Sakarya'nın bu seçimlerde de tercihini hizmet siyasetinden, gönül belediyeciliğinden yana kullanacağını inanıyorum. AK Parti kadroları bu seçimlerde Sakarya'da daha çok koşturarak, daha çok çalışacak, daha çok insana ulaşacak, inşallah bir kez daha partimizin bayrağını en yukarıda dalgalandıracaktır." diye konuştu.

Sakarya gelindiğinden Necip Fazıl Kısakürek'in Sakarya Türküsü Şiiri'nin hatırlandığını belirten Erdoğan, şiirin "İnsan bu, su misali, kıvrım kıvrım akar ya/ Bir yanda akan benim, öbür yanda Sakarya/ Su iner yokuşlardan, hep basamak basamak/ Benimse alın yazım, yokuşlarda susamak/ Her şey akar, su, tarih, yıldız, insan ve fikir / Oluklar çift, birinden nur akar, birinden kir / Akışta demetlenmiş, büyük, küçük, kainat/ Şu çıkan buluta bak, bu inen suya inat / Fakat Sakarya başka, yokuş mu çıkıyor ne? / Kurşundan bir yük binmiş, köpükten gövdesine / Çatlıyor, yırtınıyor yokuşu sökmek için / Hey Sakarya, kim demiş suya vurulmaz perçin? / Rabb'im isterse, sular büklüm büklüm burulur / Sırtına Sakarya'nın, Türk tarihi vurulur / Eyvah, eyvah, Sakarya'm, sana mı düştü bu yük? / Bu dava hor, bu dava öksüz, bu dava büyük." dizelerini okudu.

Erdoğan, Sakarya'nın bu dönemde de bu büyük davanın yükünü omuzlamaya talip olduğunu aktararak, kentin yaptığı fedakarlıklara karşılık belediyelerde en iyi hizmete layık olduğunu söyledi.

AK Parti olarak tek amaçlarının Sakarya'yı ve halkını hak ettiği hizmetlerle buluşturmak olduğunu belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bunun için 31 Mart seçimlerinde AK Parti teşkilatlarımıza çok büyük görevler düşüyor. Birkaç gündür hatırlatıyorum. Burada tekrar hatırlatacağım. Sadece seçmen kütüklerini sağlam bir şekilde takip ettiğimizde dahi yapacak çok işimizin olduğu ortaya çıkıyor. Mesela askıya çıkan seçmen kütüklerini incelediğimizde... Başkan... Bak seçim işlerinden sorumlu genel başkan yardımcımız da burada. AK Parti üyelerinden 504 binin burada kayıtlarının olmadığını gördük. Bir önceki seçime göre ilçe değiştiren 1,5 milyon kişi içinde de 222 bini AK Parti üyesi. Ayrıca bu seçimde 1 milyon gencimiz ilk defa Türkiye genelinde oy kullanacak. Bu rakamlar Sakarya'da da şu şekilde. İlk defa oy kullanacak kişi sayısı Sakarya'da 12 binden fazla. Bir önceki seçime göre şehre yeni gelen seçmen sayısı yaklaşık 16 bin 500 civarında. Bir önceki seçimde oy kullanıp da listelerde olmayan kişi sayısı yaklaşık 11 bin 500'e yakın. Üyemiz olup da seçmen kaydı bulunmayanların sayısı 6 binin üzerinde."

Erdoğan, söz konusu rakamların Sakarya ve Türkiye için son derece önemli olduğuna vurgu yaparak, listelerdeki faklılıkların doğru şekilde takip edilip gereken işlerin yapılmasıyla milletin gönlünde ayrı bir yere sahip olunacağını kaydetti.

Tüm il ve ilçe başkanlarına bir kez daha talimat verdiğini dile getiren Erdoğan, "Seçmen kütüklerinde isimleri yer almayan üyelerimizin adreslerini bulup kayıtlarını yaptıracaksınız. Buna hazır mıyız? Adres değiştirerek ilinize ve ilçenize gelmiş üyelerimize ne yapacaksınız? Hemen irtibat kuracaksınız. Üyemiz olmayan vatandaşlarımıza da 'hoş geldiniz' ziyaretine gideceksiniz. Oy verme hakkı kazanan her gencimize ulaşıp onları siyasi, sosyal, ekonomik ve kültürel hakları konusunda bilgilendirecek, kendilerini partimize siyaset yapmaya davet edeceksiniz. Bunları hakkıyla yerine getirdiğimizde AK Parti'nin 31 Mart'ta önünde yepyeni bir dönem açılacaktır. Sakaya 31 Mart seçimlerinde sandıkları bir kez daha patlatıyor muyuz, gönül belediyeciliğiyle şehrimizi geleceğe taşımak için 31 Mart'a kadar gece gündüz çalışıyor muyuz, Sakarya suları büklüm büklüm burup Türk tarihine yeni altın sayfalar ekliyor muyuz?" değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, 31 Mart akşamı da aynı coşkuyu yaşamayı niyaz ederek, "Kardeşlerim biz gittiğimiz her yerde eserlerimizle konuşuruz. CHP... Laf... Öyle mi? Birileri gibi iftiranın, yalanın, çirkefliğin gölgesine sığınmıyor, milletimizle yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı hasbi şekilde paylaşıyoruz. Hamdolsun bugün Karasu'da dev bir tesisim temellerini attık. Bay Kemal inşallah izlemiştir. İzlememişse akşam haberlerinde falan izlesin." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra 31 Mart yerel seçimlerinde Sakarya'da yarışacak ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı.

Sapanca Belediye Başkan Adayı Özcan Özen'i de sahneye davet eden Erdoğan kısa bir süre sohbet etti.

YEMEK

İlçe Başkanı Gümüşel ve Başkan Adayı Özcan Özen, Güneşler'de bulunan bir restoranda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılımıyla düzenlenen yemeğe katıldı.