SAKARYA MEYDANLARDA TEK YÜREK OLDU

Sakarya'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliklerde vatandaşlar meydanlarda bir araya geldi. 

Sakarya Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen etkinlik, Sakarya Büyükşehir Belediyesi mehteran takımının gösterisiyle başladı.

Kur'an-ı Kerim okunması ve şehitler için dua edilmesiyle devam eden etkinlikte, Sakarya Valiliğini işgal girişimi sırasında darbecilerin silahından çıkan kurşunlarla yaralanan gaziler duygu ve düşüncelerini anlattı.

Sakaryasporlu futbolcular ve kulüp yöneticileri de sahneye gelerek 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü kutladı. Vatandaşlar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasını alana kurulan ekranlardan izledi. Ayrıca kent merkezindeki bütün camilerde sela okundu.

Çeşitli konserlerin yer aldığı etkinlikte konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, 15 Temmuz'da bu milletin geliriyle alınan tank ve uçakların namlusunun halka döndüğünü görünce gözlerine inanamadıklarını belirterek ''O zaman hemen kriz merkezini topladık. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısından önce Ordu'daki halkımız meydanlara toplanmaya başlamıştı. Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla coşkulu bir kalabalık meydanlara toplandı. O zaman şunu gördük ki eğer söz konusu vatansa gerisi teferruattır.'' diye konuştu.

Balkanlıoğlu, halkın direnişinin her türlü pisliği, kalkışmayı ve milli irade gasbını yok ettiğini ifade ederek şunları söyledi:

''İnsanlarımız, tankların, topların, hatta uçakların önünde tekbir sesleriyle göğsünü gerdi. Her musibette birçok hayır da vardır ama biz bilemeyiz. Böyle bir musibet ortaya çıkmasaydı, bu insanlar hücrelerimize, iliklerimize kadar bu hainler işlemeye devam edeceklerdi. Maalesef bu milletin neredeyse 50 yılını çaldılar. Sakarya halkını bir kez daha kutluyorum. Göğsünü siper eden ender illerden bir tanesi burası. Sakarya büyük bir kahramanlık destanı yazdı. Sakarya'da artık terörün, kalkışmanın hiçbir zaman başarılı olmayacağı bir kez daha ortaya çıktı.''

Etkinliğe Sakarya milletvekilleri Recep Uncuoğlu, Kenan Sofuoğlu, Çiğdem Erdoğan Atabek, Muhammed Levent Bülbül, AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Sapanca İlçe Başkanı Yunus Gümüşel, Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, ilçe belediye başkanları, siyasi ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Öte yandan, 15 Temmuz Milli İrade Derneği üyeleri ve bir grup vatandaş işgal girişiminin yaşandığı Sakarya Valiliği önünde toplandı. Buraya getirilen tankın üzerine çıkan vatandaşlar fotoğraf çektirdi. Dönemin Valisi Hüseyin Avni Coş da tankın üzerine çıkarak fotoğraf çektirdi. Derneğin Genel Başkanı Ali İnci burada vatandaşlara hitap etti.