ŞAHİN'DEN MECLİSE 3 ÖNERGE BİRDEN GELDİ

CHP'li Belediye Meclis Üyesi Nihat Arda Şahin, Ağustos ayı olağan meclis toplantısında 3 önerge birden verdi.

Şahin, Türkiye Cumhuriyeti ibaresinin, Sapanca Belediyesi Kamu İktisadi Teşebbüs adlarına ve tabelalarına eklenmesi, TÜVTÜRK Gezici Muayene İstasyonu'nun Sapanca'da da hizmet vermesi ve altyapı düzenlemeleri hakkında önergeler verdi.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ İBARESİ

Türkiye Cumhuriyeti ibaresinin belediye tabelalarına eklenmesi önerisinde bulunan Şahin, "Geçtiğimiz dönemlerde hiçbir hukuki dayanak ve resmi karar bulunmaksızın Türkiye Cumhuriyeti ibaresi bazı kamu ve kuruluşlarıyla bazı kamu iktisadi teşebbüslerinin adlarından ve tabelalarında kaldırılmıştır. Bu durum kamuoyunda ve toplumun vicdanında rahatsızlık yaratmıştır. Bu rahatsızlığa duyarsız kalmayan Akyazı ve Hendek Belediyelerimiz Türkiye Cumhuriyeti ibaresini örnek olacak bir şekilde geri getirmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi grubu adına bizlerde Türkiye Cumhuriyeti ibaresinin belediyemiz kamu iktisadi teşebbüs adlarına ve tabelalarına eklenmesini Cumhuriyet Halk Partisi grubu adına öneriyoruz" şeklinde konuştu.

GEZİCİ ARAÇ MUAYENE İSTASYONU

Gezici araç muayene istasyonun Sapanca'da yeninden hizmet vermesinin sağlanması gerektiğini ifade eden Şahin, bunun ilçedeki sanayi esnafına da katkı sağlayacağını belirterek,  "Vatandaşlarımızdan gelen talep ve isteklerde; daha önceki yıllarda, hizmetini satın aldığımız TÜVÜTRK gezici muayene istasyonunun Sapanca'da da faaliyet gösterdiğini ancak son 2-3 yıldır faaliyetlerini durdurduğu belirtilmiştir. Tekrardan gezici muayene istasyonunun faaliyete geçmesi için belediyemiz tarafından gerekli girişimlerin yapılması vatandaşlarımızın talebidir. Şu girişimlerin sonucunda TÜVTÜRK Gezici Muayene İstasyonunun ilçemizde faaliyet göstermesini sağlarsak Sapanca'da otomotiv sektöründe uğraşan sanayici esnafımızın da bulunduğumuz bu ekonomik ortamda az da olsa avantaj sağlayacağı görüşündeyiz" dedi.

"EN KISA SÜREDE GİRİŞİMDE BULUNALIM"

Başkan Özen, Şahin'in bu önerisine, "Bu konu ile ilgili Şoförler Odası işbirliğinde bir çalışma gerçekleştirebiliriz çokta iyi olur. Belediye olarak en kısa sürede girişimlerde bulunacağız" şeklinde cevap verdi.

YETERSİZ ALTYAPI

Şahin meclise sundukları önergeler hakkında yaptığı açıklamaların sonunda ise altyapıya değindi.

Şahin şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz haftalarda yaşadığımız yoğun yağış ve sel neticesinde Sapanca'mızın altyapısının yetersiz olduğu ve çokça vatandaşımızın, bu yetersiz altyapı sebebiyle mağdur olduğu açıkça gözlemlenmiştir. Bunun üzerine ekibimizle birlikte SASKİ Sapanca müdürü ziyaret edilmiş, bilgi ve görüş alışverişi yapılmıştır. İklim değişiklikleri, bölgesel olarak aşırı betonlaşma ve ağaç kesimi neticesinde, çokça yağış alan Sapanca'mızda yeterli yağmur suyu ve kanalizasyon altyapısının olmadığı görülmüştür. Ayrıca geçirdiğimiz seçim süreci ve sonrasında Sapanca'da yaşayan vatandaşlarımızın, su cenneti olan Sapanca'mızda talepleri ve şikayetleri doğrultusunda akan çeşme sularımızın aşırı kireçli ve dönem dönem kirli aktığı gözle açık bir şekilde görülmüştür.

İnsanlarımızın sağlığını tehdit eder boyuta gelmeden, SASKİ ile birlikte gerekli yatırımların yapılmasını ve yaşadığımız yoğun yağış ve sel neticesinde mağdur olan vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi gerekmektedir."

ALTYAPI ÇALIŞMALARI

Başkan Özcan Özen, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Günümüzde bir senelik yağışın bir günde bazen ise saatler içinde bölgemize düştüğünü görüyoruz. Yağmursuyu kanalları büyükte olsa yetmiyor. Yaptığımı ilk çalışmalarda sahil bölgesi için bir çözüm bulundu. Önümüzdeki haftalarda burada çalışmalar gerçekleştireceğiz. SASKİ ile ortak incelemeler ve çalışmalar yapıyoruz. Yağmursuyu kanalı olsa bile yağışın fazlalığı sebebiyle kanallar yetersiz kalabiliyor. SASKİ özellikle bu tür yerlerde çalışmalar gerçekleştirecek. İlçemizde bu tür sorunları en aza indirmek için yağış olmadığı günlerde menfezlerde, kanal girişlerinde ve dere kenarlarında temizlik çalışmaları gerçekleştiriyoruz.

ARTEZYENDEN SU TAKVİYESİ SONA ERİYOR

Şebekeye artezyenden su takviyesi yapılmayacak. Sapanca'nın bir bölümü Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesisleri'ne bağlandı ve gölün suyu ilçeye ulaştırıldı. Sudaki kirecin sebebi artezyenden takviye edilen sert su olduğu için artık böyle bir sorunumuz kalmayacak" ifadelerine yer verdi.